YourFACE Clinics - Belkyra

Belkyra / Kybella

De Belkyra behandeling is een injectable die overtollig submentaal vet (onderkin) oplost. Het is de enige cosmetische injectable die goedgekeurd is door de FDA om het submentale vet te behandelen. Voorheen was het enkel mogelijk om het overtollig vet onder de kin aan te pakken met een chirurgische ingreep, liposuctie of Ultherapy behandeling. Het werkzame bestanddeel van Belkyra is deoxycholinezuur, een van nature voorkomend enzym in de darm, en dit wordt in het vetweefsel van de onderkin geïnjecteerd. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet in de onderkin na de behandeling wordt afgebroken en dat de vetcellen geen nieuw vet meer kunnen opslaan.

Er zijn twee verschillende namen bekend voor de onderkinbehandeling met deoxycholinezuur. Dit kan voor verwarring zorgen. Kybella en Belkyra zijn exact dezelfde producten met dezelfde werkzame stof (‘deoxycholinezuur’) en dezelfde toepassing (injectables). Het enige verschil is dat het product in de VS onder de merknaam Kybella op de markt is gebracht en in Nederland onder de merknaam Belkyra.

De behandeling

Elke Belkyra-behandelingssessie vereist meerdere injecties in het specifieke gebied, en cliënten hebben doorgaans meerdere behandelsessies nodig om de gewenste resultaten te krijgen. Dit is zeer afhankelijk van het overtollig submentaal vet. 

Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. 

Na de behandeling

Na de Belkyra behandeling kan er zwelling optreden, roodheid en mogelijk blauwe plekken. Houd hier rekening mee, deze reacties verdwijnen na 7-14 dagen. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking of een verzakking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van tevoren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen.

YourFACE Clinics - Behandelplan 2

Het resultaat

Het effect van een behandeling met Belkyra is blijvend, dit in tegenstelling tot vele andere injectable-behandelingen. Belkyra is een unieke behandeling, waarmee het mogelijk is om op een relatief veilige en simpele manier het probleem van de onderkin aan te pakken. Voor optimaal blijvend resultaat moet het volledige behandeltraject van Belkyra worden voltooid. Het aantal behandelingen is zeer afhankelijk van het overtollig submentaal vet en verschilt per persoon. Vaak zijn er (minimaal) twee behandelingen nodig. Het aantal behandelingen gebeurt in overleg met de desbetreffende arts tijdens een (vrijblijvend) consult. Belkyra werkt in de loop van vier tot zes weken. Na deze tijd wordt er een vervolgconsult ingepland. 

De Kosten

De kosten van een behandeling met Belkyra liggen tussen de €800 en €1200. Dit is inclusief eventuele verdoving en nazorg. Indien er meer materiaal nodig is zal de exacte prijs altijd eerst worden besproken tijdens het consult.

Consult

Heb jij last van een onderkin? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.