Tandvleeslach of Gummy Smile

Houd je van lachen, maar vind je het vervelend dat je tandvlees dan zichtbaar wordt? De zogenoemde ‘tandvleeslach’ ontstaat doordat spiertjes je bovenlip bij het lachen omhoog trekken en je tandvlees blootstellen. Er iets aan laten doen? Dat is heel gemakkelijk.

Een tandvleeslach ontstaat door overactieve spieren bij de bovenlip. Deze spieren trekken je lip omhoog wanneer je lacht, waardoor tandvlees zichtbaar wordt. Om de tandvleeslach te verhelpen wordt Botuline toxine gebruikt. De Botuline Toxine wordt aangebracht bij de spieren, die zorgt dat deze zich ontspannen. De lip wordt niet meer omhoog getrokken, waardoor het tandvlees niet meer zichtbaar wordt bij het lachen.

Tandvleeslach behandeling
Yourface - Tandvleeslach

De Behandeling

In een serie – nagenoeg pijnloze – prikjes wordt de Botuline Toxine verdeeld. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de Botuline Toxine zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking.

Het resultaat

Het resultaat is na 14 dagen optimaal. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de gummy smile en verschilt ook van persoon tot persoon.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid dat nodig is. De prijs van de Botuline Toxine tegen gummy smile is €95. Dit is inclusief nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Heb jij last van een gummy smile? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.