Wilt u uw huidconditie verbeteren? Graag een frisse uitstraling? YourFACE Clinics maakt gebruik van het eerste FDA goedgekeurde medisch microneedling systeem ter wereld, namelijk de SkinPen. De SkinPen is in de US ontworpen en heeft als enige microneedling systeem ter wereld een CE-keurmerk, klasse 2. Daarnaast is het de gouden standaard op het gebied van de microneedling behandeling. De SkinPen wordt ingezet voor huidverbetering bij (acne-)littekens, pigmentvlekken, doffe huid, grove poriën en fijne lijntjes. Het is een zeer effectieve en veilige behandeling.

Hoe werkt de SkinPen?

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch microneedling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

YourFACE Clinics - SkinPen
YourFACE Clinics - SkinPen

Indicaties

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

De SkinPen zorgt voor algehele verbetering van de huidconditie en versoepelt effectief stugge weefselstructuren. Denk hierbij aan littekenweefsel of stugge rimpels. De SkinPen detecteert zelf de mate van stugheid (weerstand) en past hierop de behandelsnelheid aan, zodat de ingestelde naalddiepte gegarandeerd bereikt wordt. Op deze manier kunnen alle indicaties effectief behandeld worden in één behandeling.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 6 behandelingen nodig. Dit is erg afhankelijk van de hulpvraag en de huidconditie. Het interval is 4 tot 6 weken. De beste resultaten worden behaald wanneer de SkinPen behandeling in kuurverband worden uitgevoerd. De huidtherapeut maakt graag een behandelplan op maat. 

Indien er gebieden met speciale aandacht zijn kan de specialist voorstellen de SkinPen behandeling te combineren met Platelet Rich Plasma (PRP).

Lees hier meer over deze behandelmethode.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over een SkinPen behandeling? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Wellicht staat het antwoord op jouw vraag hier wel tussen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan? Neem contact met ons op.

Na de behandeling kan je 2-3 uur een rode verkleuring ervaren van de huid. Na die tijd zal de kleur weer bijtrekken. 

Een enkele behandeling kost 195,- Wij bieden een pakket aan van 3 behandelingen en een pakket van 6 behandelingen. De prijzen voor deze pakketen zijn respectievelijk € 525 en €900,-. 

Kort nadat de behandeling is voltooid kun je weer naar huis. Houd er rekening mee dat je huid gedurende 2 tot 3 uur wat rood zal zijn. Hierna trekt de kleur weer bij. 

Een 24 uur na de behandeling kun je over het algemeen weer beginnen met sporten. Wanneer je een intensieve sport beoefent, is het echter aan te raden om nog even te wachten.

Werk je niet in het zweet. Zweet bevat bacteriën die de gevoeligheid van de huid kunnen verergeren.

In principe kan je direct na de behandeling alweer beginnen met werken.

Gebruik 24 uur geen make-up: Onthoud dat uw huid na de behandeling kleine gaatjes bevat, dus alles wat u aanbrengt, kan mogelijk onder het oppervlak doordringen.

Wat is het verschil tussen SkinPen en Dermapen

Wat de SkinPen uniek maakt is dat deze meer perforaties in de huid maakt dan andere dermapennen, daarnaast zijn de naaldjes zo dun dat de behandeling pijnloos is. Met de SkinPen ben je altijd verzekerd van een veilige behandeling van jouw huid. Een continu bewaakte vaste naalddiepte en 0%kans op beschadiging van de huid, door perfectie in de naalden zelf. Doordat het mechaniek van de SkinPen in de verwisselbare kop zelf zit ingebouwd, is deze veiligheid bij iedere behandeling opnieuw gegarandeerd. Dit alles maakt de SkinPen uniek!

De SkinPen is het eerste en enige FDA goedgekeurd medische microneedeling systeem ter wereld. Dit houdt in dat de SkinPen veilig en effectief bevonden is.

Werking medische microneedling

Met medische microneedling (SkinPen) wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die loodrecht in de huid terecht komen, kleine openingen in de huid gemaakt.

Hierdoor wordt er tijdens een microneedling behandeling het natuurlijke huidproces diep in de huid geactiveerd, waardoor er nieuw collageen (type 3) en elastine aangemaakt wordt.

SkinPen Premium

Het premium Biocelluslose Masker kalmeert, verfrist en koelt de huid intensief na een SkinPen behandeling. Dit zorgt ervoor dat de downtime aanzienlijk verminderd kan worden en geeft prettig gevoel na de behandeling onder andere door het toevoegen van extra hydratatie. 

bocouture

Resultaat na een SkinPen/microneedling behandeling

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de behandeldiepte zal de huid er rood uit gaan zien en in enkele gevallen licht gezwollen. Deze roodheid en zwelling zal na een dag al afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan er op sommige plaatsen ook wat schilfering optreden.

Jarenlang profijt van de SkinPen behandeling

Direct na de SkinPen behandeling gaat de huid van binnenuit aan de slag met haar herstellend vermogen. Eerst wordt type 3 collageen aangemaakt waarna dit omgezet wordt in collageen type 1. Dit proces neemt een paar maanden in beslag waardoor de huid continue opgebouwd wordt. Achter de schermen wordt er dus flink gewerkt aan de huid, waardoor je lang profijt hebt van de behandeling. Bij herhaling van de SkinPen, in de vorm van een kuur, werkt dit nog langer door. Wat overblijft is een strakke, stevige én jeugdige huid! 

Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken!

Kosten

De kosten van een behandeling starten vanaf 195,- Zie onze uitgebreide prijzenlijst voor meer informatie. 

Consult

Voorafgaand aan de eerste behandeling moet er een consult hebben plaatsgevonden. Tijdens dit consult zal de huidtherapeut een behandelplan opstellen passend bij uw huid en uw hulpvraag. De werking van de SkinPen en de voorbereidende producten worden besproken. Een behandeling kan direct na het consult plaatsvinden.

Drs. Maarten Façee Schaeffer Cosmetisch arts KNMG

Uw specialist

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.