Liposuctie

Indien u merkt dat u extra huid of meer vet van de onderkin heeft gekregen is een liposuctie mogelijk een oplossing.

Door toenemen van gewicht of juist door afvallen kan de huid onder de kin meer zichtbaar worden. De huid sluit dan minder goed aan en kan gaan hangen. Een van de oplossingen die wij bij YourFACE Clinics hebben is het doen van een liposuctie van de onderkin. Daarbij kan het teveel aan vet op die locatie worden verwijderd. Deze behandeling kan worden gecombineerd met het verstrakken van de huid zodat deze weer beter aan zal sluiten met de hals en kaaklijn. 

Denk jij eraan om een liposuctie van de onderkin te ondergaan? Dan ben je bij YourFACE Clinics aan het juiste adres. Bij ons in de kliniek kijken we goed naar de vorm van jouw gezicht en nemen we samen met jou de mogelijkheden door, zo bepalen we gezamenlijk het  ideale eindresultaat van jouw liposuctie. 

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor een liposuctie van de onderkin? Plan vandaag nog een afspraak bij ons in met een ervaren medisch specialist. Meer weten over onze werkwijze bij een liposuctie van de onderkin? Lees dan verder!

Uitstekend

Een vriendelijke arts, 'no nonsens'- type en luistert goed naar je. Hij legt alles goed uit. Kortom; je voelt je op je gemak bij hem. Dat zorgde er bij mij voor dat ik hem vertrouwde. En na de ingreep kan ik ook zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat!

Annette

Behandeling liposuctie onderkin

Waarom kiezen voor een liposuctie van de onderkin?

Als je last hebt van overtollig vet en/of huid van onder je kin, kan dit je uitstraling beïnvloeden. Het kan de kaaklijn minder zichtbaar maken en bij bepaalde houdingen kan de huid opspannen. Met een liposuctie van de onderkin is het gebied te behandelen waarmee een verstrakking is te behalen en kan het overtollig vet deels worden verwijderd. 

Hoe ontstaat een zichtbare onderkin?

Over de jaren heen kan toename in gewicht zorgen voor een verslapping van de huid van de hals en de onderkin. De huid zal dan niet mooi meer aansluiten op de kaaklijn en de hals en zal zichtbaarder worden. Ook bij schommelingen in het gewicht kan de huid verslappen wat de onderkin zichtbaarder maakt. Daarnaast kan het verouderingsproces met name door verminderde productie van collageen de huid ook doen laten verslappen. Als laatste kan je er genetisch ook aanleg voor hebben. bij een bepaalde stand van je kaak kan je namelijk al op vroege leeftijd een zichtbare onderkin hebben. 

Onze werkwijze

Denk jij aan een liposuctie van de onderkin? Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit spannend voor je is. Daarom vertellen we je stap voor stap hoe een liposuctie van de onderkin bij YourFACE Clinics in zijn werk gaat. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Hieronder lees je hoe we te werk gaan bij een liposuctie van de onderkin. Heb je na het lezen van de stappen nog steeds vragen? Schroom je niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Het begint met een intakegesprek

Zodra je contact met ons opneemt plannen we eerst een consult in. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen in kaart gebracht en krijg je advies van een van onze cosmetische artsen.  Samen stellen we een behandelplan op. Uiteraard krijg je tijdens het consult alle ruimte om vragen te stellen, leggen we uit hoe de liposuctie van de onderkin in zijn werk gaat en worden resultaten en risico’s besproken. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken!

Liposuctie onderkin

De liposuctie onderkin

Besloten dat je inderdaad een behandeling wilt ondergaan. Allereerst vindt er een kort consult plaats met de ervaren cosmetisch arts, zodat eventuele vragen nog goed beantwoord kunnen worden. Vervolgens wordt er ter voorbereiding van de behandeling markeringen op de huid getekend. Hierna krijg je een plaatselijke verdoving toegediend, en deze begint vrijwel meteen te werken. Je krijgt dus mee wat er gebeurt, maar je voelt niets van de ingreep. We werken met een verdovingsvloeistof, met daarin een middel dat ervoor zorgt dat de bloedvaatjes sluiten. Daardoor loop je minder risico op blauwe plekken na de liposuctie van de onderkin.

Tijdens het plaatsen van de verdoving zal de huid op spanning komen waardoor de arts mooi bij elk deel van de hals en kin kan komen. Zodra de verdoving is ingewerkt starten we met een toegang te maken voor de canule. Een canule is een hol buisje waarmee we het overtollig vet zullen opzuigen. Dit doen we vanaf 3 kanten; vanuit de kin en vanuit de beide kaakhoeken. 

Kleine bloedingen die tijdens de behandeling ontstaan, worden gedicht door middel van een diathermische behandeling. Dat is een apparaat dat de vaatjes door middel van elektriciteit dicht brand. Daardoor is de kans op zichtbare blauwe plekken nóg kleiner. Daarnaast gebruiken we deze elektriciteit om de huid te verstrakken en te doen slinken zodat de contour van de hals zal verbeteren. 

Desalniettemin kunnen blauwe plekken na de ingreep ontstaan. Na de behandeling zal je gedurende twee weken een elastische band dragen die het gebied zal aandrukken. Daarmee kan je zwelling voorkomen, kunnen kleine bloedinkjes geen kans krijgen en kan je de huid extra steun geven tijdens het helingsproces. 

Als laatste stap plaatsen we over de kleine openingen hechtpleisters. Hiermee dichten we opening niet volledig zodat het overtollig vocht een uitweg heeft. Daarna zullen we de elastische band aanbrengen en zit de behandeling erop.

Nazorg bij een liposuctie van de onderkin

Direct na de behandeling geven we je een koelpack mee, hiermee kan je het gebied koelen. Wij adviseren de elastische hoofdband gedurende de eerste twee weken 24/7 of zo veel mogelijk om te houden. Dit wordt geadviseerd om zwelling te voorkomen en het helingsproces te ondersteunen. Daarna kan je het koelen verminderen. Bijvoorbeeld een aantal uren per dag of alleen in de nacht. 

Wanneer is het resultaat van een liposuctie van de onderkin zichtbaar?

Na twee weken herstel ben je doorgaans weer toonbaar. Dit kan bij de een langer duren dan bij de ander. Het duurt ongeveer drie tot vier maanden voordat je volledig van de behandeling hersteld bent. Na zes tot negen maanden zal het eindresultaat goed zichtbaar zijn. 

Waarom een liposuctie van de onderkin ondergaan bij YourFACE Clinics?

Regelmatig vragen cliënten naar de mogelijkheden om de vorm van de hals en onderkin te laten behandelen. Door ons uitgebreide aanbod aan behandelingen en de jarenlange ervaring van onze artsen kunnen we deze vragen zeer goed beantwoorden. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de behandeling met de vetoplossing Belkyra.

Wij vinden het bij YourFACE Clinics zeer belangrijk om je goed te informeren als je deze behandeling overweegt. Onze cosmetisch artsen vertellen je precies wat je kunt verwachten, zowel van de behandeling, het eindresultaat als van het natraject. Uiteraard word je bij YourFACE Clinics behandeld door een gekwalificeerde cosmetisch arts met veel ervaring. Je mag een uitstekende resultaten verwachten!

Overweeg jij een liposuctie van de onderkin?

Stoor jij je al een lange tijd aan je slappe huid en vorm van je hals en zie je dit het liefst zo snel mogelijk verdwijnen? Neem dan contact met ons op, zodat we een gratis consult met je kunnen inplannen. Wij nemen de tijd om je precies uit te leggen wat je kunt verwachten. Twijfel dus niet langer en laat je door ons informeren tijdens een gratis consult. 

Wil je geen liposuctie ondergaan? Geen enkel probleem, jij bepaalt uiteindelijk zelf of je de behandeling wel of niet ondergaat. Het doel van het consult is namelijk om je juist te informeren, ook over alternatieve behandelingen. 

Veelgesteld vragen

Heb je vragen over een liposuctie van de onderkin? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Wellicht staat het antwoord op jouw vraag hier wel tussen! Mocht jouw vraag hier niet tussen staan? Neem contact met ons op.

Na ongeveer twee weken mag je de elastische hoofdband minder gaan dragen. Gedurende de eerste week zal er in wisselende mate zwelling ontstaan dus geeft de band extra steun. Er kan in deze tijd ook een blauwe plek zichtbaar worden of kan je wat vocht verliezen door de openingen in de huid. Dat is geheel normaal. Het duurt ongeveer 3-4 maanden voordat je volledig van de behandeling hersteld bent. Na zo’n negen maanden is het eindresultaat volledig zichtbaar.

Wij bieden een pakket aan, met daarin het consult, de liposuctie van de onderkin, de elastische hoofdband en twee controles na de ingreep. De prijzen voor een pakket zijn vanaf €600 voor een klein gebied uiteenlopend tot €1750 voor een groot gebied.

Wij bieden een pakket aan, met daarin het consult, de liposuctie van de onderkin, de elastische hoofdband en twee controles na de ingreep. De prijs voor dit pakket is € 1750.

Een liposuctie van de onderkin wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De behandeling zelf doet daarom vrijwel geen pijn. Het prikje van de verdoving kan je voelen en wanneer de verdoving is uitgewerkt kan je last hebben van een licht branderige/ gevoelig gevoel. Je kunt de pijn vergelijken met die van een schaafwond.

Kort nadat de behandeling is voltooid kun je weer naar huis. Belangrijk is wel dat je vervoer hebt, je bent zelf in staat om te fietsen of om een auto te besturen maar dat heeft niet de voorkeur. We raden je daarom aan om samen met een vriend of familielid naar onze kliniek te komen.

Een week of 3 na de behandeling kun je over het algemeen weer voorzichtig beginnen met sporten. Wanneer je een intensieve sport beoefent, is het echter aan te raden om nog even te wachten. Rek op de het gebied dat is behandeld kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je herstelt.

Enkele dagen na de behandeling kun je alweer beginnen met werken, mits je geen fysiek zwaar werk verricht. Als je fysiek zwaar werk hebt, raden we je aan om ongeveer twee weken te wachten voordat je weer aan de slag gaat.

Direct na de behandeling geven we je een koelpack mee, waarmee je het gebied kunt koelen. Dit wordt altijd geadviseerd om zwelling te te verminderen. 

Het is belangrijk om na de ingreep rust te houden. Probeer na de ingreep niet te bukken, tillen, hoesten en persen. Dat in combinatie met de elastische hoofdband heeft het gebied optimale rust om te helen. 

De Kosten

Het uitvoeren van een liposuctie van de onderkin bieden wij aan in een pakket. Dit pakket bestaat uit het consult, de behandeling, de elastische hoofdband en twee nacontroles met onze cosmetisch arts. De prijs bedraagt in totaal €1750,-.

Consult

Wil je jouw onderkin en/of hals laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Drs. Maarten Façee Schaeffer Cosmetisch arts KNMG

Uw specialist

Dokter Maarten Façee Schaeffer heeft in 2011 zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met succes afgerond. Daarna werkte hij 4 jaar op de afdeling Orthopedie in het Onze Lieve Vrouw Gasthuis en het Sint Lucas Andreas in Amsterdam. Daarna volgde hij in 2015 de eerste officiële opleiding tot cosmetisch arts en sinds 2017 is hij een van de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch artsen in Nederland. Daarnaast mag arts Maarten de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ dragen.

Dokter Maarten heeft meer dan 11 jaar ervaring en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties, ‘Liquid Facelifts’,  en botulinum toxine behandelingen. Dokter Maarten heeft inmiddels meer dan 15000 behandelingen succesvol uitgevoerd.