Bovenlip rimpels

Iedereen krijgt er – vroeger of later – mee te maken: bovenlip rimpels. Bovenlip rimpels worden vaak als zeer storend ervaren. Gelukkig kunnen rimpels en lijntjes rond de mond met een injectable worden aangepakt.

Op jonge leeftijd zie je alleen rimpels of plooitjes als je praat, lacht of je mond beweegt. In rust zijn ze (gelukkig) weer verdwenen. Naarmate je ouder wordt, blijven de lijntjes boven je lip langer staan. Helaas ook in rust. Vaak worden deze lijnen ‘rokerslijntjes’ genoemd. Daarnaast speelt de erfelijkheid hier ook een grote rol.

fillers

De bovenlip rimpels behandeling

De arts werkt met verdoving en een canule (flexibel slangetje) waardoor het materiaal in de lippen op de juiste plek terecht komt. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. Het behandelen van de bovenlip kan op twee manieren:

  • Een filler is voor de rimpels rond de mond het middel van eerste keuze. Met een filler worden de fijne lijntjes boven de lip gevuld en van onderaf ‘uitgedeukt’. Vaak nemen we de lippenrand ook een klein beetje mee bij het inspuiten. Dit voorkomt dat de lipstick in het rimpeltje naar boven trekt. Je krijgt hier geen grote lip van. Dat gebeurt alleen wanneer je het lippenrood opvult.
  • Botuline Toxine is voor het verwijderen van rimpels van de bovenlip minder gebruikelijk dan fillers. Botuline Toxine ontspant de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de rimpels. Maar juist deze spieren zijn van belang voor een natuurlijke expressie en de uitspraak van bepaalde letters. Als ondersteuning van een behandeling met een filler kan het wel een goede behandeling zijn.

Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Het resultaat

Het resultaat van een bovenlipfillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De bovenlip rimpels wordt altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur en/of Botuline Toxine. De artsen van YourFACE Clinics werken met Restylane, Juvederm of Belotero.

Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de spieractiviteit en verschilt ook van persoon tot persoon.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €425. De prijs van de Botuline Toxine bovenlip is €135. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw bovenlip rimpels laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

bovenlip-laten-behandelen