Neus-lippenplooi

Een van de meest behandelde plooien in het gezicht is de neus-lippenplooi rimpel die van de neus naar de mond loopt. Deze plooi wordt ook wel de neus-mondplooi genoemd. Jong of oud, man of vrouw: bij iedereen loopt hier een lichte rimpel of plooi en al helemaal tijdens het lachen. Als je ouder wordt, neemt de neus-lippenplooi vaak toe. Dit heeft verschillende oorzaken:

  • Het vet dat van nature in de wangen en jukbeenderen zit, neemt af. Hierdoor is de huid van de jukbeenderen minder goed gevuld en zakt naar beneden.
  • Het bot van jouw oogkassen neemt in massa af. Hierdoor is er minder bot om de huid aan de bovenzijde van je gezicht te ondersteunen. De huid zakt hierdoor en zorgt voor een diepere neus-lippenplooi.
  • De huid wordt in de loop der jaren minder stevig en elastisch, waardoor de huid door de zwaartekracht sneller gaat hangen.
Neus-lippenplooi-1

De behandeling

De neus-lippenplooi is goed te behandelen middels hyaluronzuur fillers. De arts zet aan iedere kant een klein prikje welke tegelijkertijd verdooft en een klein gaatje in de huid maakt. Door dit prikje kan de arts met een canule (flexibel slangetje) het materiaal onder de huid op de juiste plek aanbrengen. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Het resultaat

Het resultaat van een neus-lippenplooi fillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De neus-lippenplooi wordt altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Restylane, Juvederm of Belotero.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €425. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw neus-lippenplooi laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Neus-lippenplooi-2