Bovenooglidcorrectie

Voelen je oogleden zwaar aan en vind je het lastig om je ogen volledig te openen? 

Voelen je oogleden zwaar aan en vind je het lastig om je ogen volledig te openen? Zware oogleden resulteren vaak in een vermoeide blik. Dit kan als onprettig worden ervaren. Daarnaast kunnen hangende oogleden zelfs tot klachten als hoofdpijn leiden. Het kost namelijk meer moeite om je ogen open te houden.

Door middel van een bovenooglidcorrectie zijn we bij YourFACE Clinics in staat om hangende oogleden te corrigeren. Zo krijg je weer een frisse uitstraling. Daarnaast zal hoofdpijn als gevolg van hangende oogleden verleden tijd zijn.

Denk jij eraan om een bovenooglidcorrectie te ondergaan? Dan ben je bij YourFACE Clinics aan het juiste adres. Bij ons in de kliniek kijken we goed naar de vorm van jouw gezicht en nemen we samen jou de mogelijkheden door, zo bepalen wij gezamenlijk jouw ideale eindresultaat. 

Wil je dat jouw hangende oogleden zo snel mogelijk verleden tijd zijn? Plan vandaag nog een afspraak bij ons in. Meer weten over onze werkwijze? Lees dan verder!

Uitstekend

Een vriendelijke arts, 'no nonsens'- type en luistert goed naar je. Hij legt alles goed uit. Kortom; je voelt je op je gemak bij hem. Dat zorgde er bij mij voor dat ik hem vertrouwde. En na de ingreep kan ik ook zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat!

Annette

The upper eyelid correction

View the trajectory of the upper eyelid correction from the initial consultation to the end result 3 months after the procedure in this video on our YouTube channel.

Waarom kiezen voor een bovenooglidcorrectie?

Als je last hebt van hangende oogleden, kan dit je uitstraling behoorlijk beïnvloeden. Je ziet er vermoeid uit. Maar ook hoofdpijn als gevolg van hangende oogleden of gezichtsbelemmering kunnen ervoor zorgen dat jij jouw oogleden wilt corrigeren. Kortom: heb jij last van hangende oogleden, hoofdpijn of vind je het cosmetisch storend, kun je ervoor kiezen om een bovenooglidcorrectie te ondergaan.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Hangende oogleden ontstaan meestal naarmate je ouder wordt. Je huid wordt dan minder elastisch. Vaak is het genetisch bepaald of je hangende oogleden krijgt of niet. Je kunt er dus weinig aan doen om dit te voorkomen. Gelukkig kunnen we hangende oogleden vandaag de dag eenvoudig verhelpen en hebben wij ervaren artsen in de kliniek!

Onze werkwijze

Denk jij aan een bovenooglidcorrectie? Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit spannend voor je is. Daarom vertellen we je stap voor stap hoe een bovenooglidcorrectie bij YourFACE Clinics in zijn werk gaat. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Hieronder lees je hoe we te werk gaan bij een bovenooglidcorrectie. Heb je na het lezen van de stappen nog steeds vragen? Schroom je niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Het begint met een intakegesprek

Zodra je contact met ons opneemt plannen we eerst een consult in. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen in kaart gebracht en krijg je advies van een van onze artsen. Samen stellen we een behandelplan op. Uiteraard krijg je tijdens het consult alle ruimte om vragen te stellen, leggen we uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en worden resultaten en risico’s besproken. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken!

De bovenoogledcorrectie

Besloten dat je inderdaad een behandeling wilt ondergaan. Allereerst vindt er eerst kort consult plaats met de ervaren plastisch chirurg, zodat eventuele vragen nog goed beantwoord kunnen worden. Vervolgens wordt er ter voorbereiding van de behandeling markeringen op de huid getekend. Hierna krijg je een plaatselijke verdoving toegediend, en deze begint vrijwel meteen te werken. Je krijgt dus mee wat er gebeurt, maar je voelt niets van de ingreep. We werken met een verdovingsvloeistof, met daarin een middel dat ervoor zorgt dat de bloedvaatjes sluiten. Daardoor loop je minder risico op blauwe plekken na de bovenooglidcorrectie.

Zodra je verdoofd bent gaan we beginnen! We starten met het verwijderen van de overhangende huid. In veel gevallen wordt er voor het beste resultaat ook vet verwijdert. Dit hangt af van jouw behandeling.

Kleine bloedingen die tijdens de behandeling ontstaan, worden gedicht door middel van een diathermische behandeling. Dat is een apparaat dat de vaatjes door middel van elektriciteit dicht brand. Daardoor is de kans op blauwe plekken op de huid nóg kleiner.

Dankzij deze werkwijze zijn de blauwe plekken als gevolg van de bovenooglidcorrectie nauwelijks zichtbaar

Als laatste stap hechten we de wonden op de huid netjes en zorgvuldig dicht. Vervolgens brengen we op de behandelde oogleden op ieder ooglid twee kleine hechtingspleisters aan. Et voilà, de behandeling zit erop.

Bovenooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie

Nazorg bij een bovenooglidcorrectie

Direct na de behandeling geven we je een koelpack mee, waarmee je de bovenste ooglid kunt koelen. Dit wordt altijd geadviseerd om zwelling te voorkomen en om de wond te koelen. Vijf dagen tot een week na de behandeling worden de geplaatste hechtingen verwijderd. Dan voorzien we je van littekencrème, om ervoor te zorgen dat je littekens goed genezen.

Wanneer is het resultaat van een bovenooglidcorrectie zichtbaar ? Na een week herstel ben je doorgaans weer toonbaar. Dit kan bij de een langer duren dan bij de ander. Het duurt ongeveer drie maanden voordat je volledig van de behandeling hersteld bent. Na zes tot negen maanden is het resultaat zichtbaar. In sommige gevallen krijgen cliënten acht tot tien jaar na de behandeling opnieuw last van hangende oogleden. Dan is een vervolgbehandeling mogelijk.

Waarom een bovenooglidcorrectie ondergaan bij YourFACE?

We horen regelmatig dat cliënten veel last hebben van hangende oogleden, maar geen bovenooglidcorrectie durven te nemen vanwege het lange natraject met blauwe ogen. Dankzij onze unieke werkwijze is de kans op blauwe plekken op de huid echter ontzettend klein. Na één week ben je vaak alweer toonbaar naar de buitenwereld. 

Daarnaast vinden wij het zeer belangrijk om je goed te informeren als je deze behandeling overweegt. Onze cosmetisch artsen KNMG vertelt je precies wat je kunt verwachten, zowel van de behandeling, het eindresultaat als van het natraject. Uiteraard word je bij YourFACE Clinics behandeld door een gekwalificeerde plastische chirurg met veel ervaring. Je mag een uitstekende resultaten verwachten!

Overweeg jij een bovenooglidcorrectie?

Stoor jij je al een lange tijd aan je overtollige huid en jouw vermoeide blik zie je deze het liefst zo snel mogelijk verdwijnen? Neem dan contact met ons op, zodat we een gratis consult met je kunnen inplannen. Wij nemen de tijd om je precies uit te leggen wat je kunt verwachten. Twijfel dus niet langer en laat je door ons informeren tijdens een gratis consult. 

Wil je geen ooglidcorrectie ondergaan? Geen enkel probleem, jij bepaalt uiteindelijk zelf of je de behandeling wel of niet ondergaat. Het doel van het consult is namelijk om je juist te informeren.

Resultaten voor & na

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over een bovenooglidcorrectie? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Wellicht staat het antwoord op jouw vraag hier wel tussen! Mocht jouw vraag hier niet tussen staan? Neem contact met ons op.

Na ongeveer een week kunnen de hechtingen verwijderd worden en ben je ook weer toonbaar. Het duurt echter drie maanden voordat je volledig van de behandeling hersteld bent. Na zo’n negen maanden is het eindresultaat volledig zichtbaar.

Wij bieden een pakket aan, met daarin het consult, de bovenooglidcorrectie, littekencrème en twee controles na de ingreep. De prijs voor dit pakket is € 950.

Een bovenooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De behandeling zelf doet daarom vrijwel geen pijn. Het prikje van de verdoving kan je voelen en wanneer de verdoving is uitgewerkt kan je last hebben van een licht branderige/ gevoelig gevoel. Je kunt de pijn vergelijken met die van een schaafwond.

Kort nadat de behandeling is voltooid kun je weer naar huis. Belangrijk is wel dat je vervoer hebt, want je bent zelf niet in staat om te fietsen of om een auto te besturen. We raden je daarom aan om samen met een vriend of familielid naar onze kliniek te komen.

Het is af te raden om de eerste week na de behandeling lenzen te dragen. Daarnaast is het ook tot een maand na de behandeling af te raden om te veel aan de oogleden te trekken om de lenzen in te doen. Lenzendragers kunnen de eerste periode na de behandeling het best een bril dragen.

Een week na de behandeling kun je over het algemeen weer voorzichtig beginnen met sporten. Wanneer je een intensieve sport beoefent, is het echter aan te raden om nog even te wachten. Druk op de oogleden kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je herstelt.

Enkele dagen na de behandeling kun je alweer beginnen met werken, mits je geen fysiek zwaar werk verricht. Als je fysiek zwaar werk hebt, raden we je aan om ongeveer een week te wachten voordat je weer aan de slag gaat.

Het is af te raden om de eerste week na de behandeling oog make-up te dragen. Wacht tot de hechtingen verwijderd zijn. Zijn je hechtingen verwijderd? Ook dan is het advies om tot vier weken lang zo min mogelijk (zware) oog make-up te dragen.

Direct na de behandeling geven we je een koelpack mee, waarmee je de oogleden kunt koelen. Dit wordt altijd geadviseerd om zwelling te voorkomen. De eerste 24 uur koel je ieder half uur, voor vier minuten.

De geplaatste hechtingen worden vijf dagen tot een week na de behandeling verwijderd. Dan voorzien we je van littekencrème, om ervoor te zorgen dat je litteken goed geneest.

Het is belangrijk om na de ingreep de wenkbrauwen zo min mogelijk op te trekken. Anders komt er te veel spanning op de hechtingen te staan. Daarnaast is het verstandig om zo min mogelijk in de ogen te wrijven en niks op de oogleden te smeren. Verder: probeer na de ingreep niet te bukken, tillen, hoesten en persen.

De kosten

Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bieden wij aan in een pakket. Dit pakket bestaat uit het consult, de behandeling, de postoperatieve littekencréme en twee nacontroles met onze cosmetisch arts. De prijs bedraagt in totaal €950,-.

Consult

Wil je jouw bovenoogleden laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Drs. Maarten Façee Schaeffer Cosmetisch arts KNMG

Uw Specialist

Dokter Maarten Façee Schaeffer heeft in 2011 zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met succes afgerond. Daarna werkte hij 4 jaar op de afdeling Orthopedie in het Onze Lieve Vrouw Gasthuis en het Sint Lucas Andreas in Amsterdam. Daarna volgde hij in 2015 de eerste officiële opleiding tot cosmetisch arts en sinds 2017 is hij een van de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch artsen in Nederland. Daarnaast mag arts Maarten de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ dragen.

Dokter Maarten heeft meer dan 11 jaar ervaring en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties, ‘Liquid Facelifts’,  en botulinum toxine behandelingen. Dokter Maarten heeft inmiddels meer dan 15000 behandelingen succesvol uitgevoerd.