Overmatig zweten

Teveel zweten is onaangenaam. Denk aan zweten onder de oksels, handen, onder de voeten of op het behaarde hoofd. Wanneer je veel zweet wordt dit ook wel hyperhidrosis genoemd. Door de aanwezigheid van bacteriën op de huid brengt het vaak ook nog een onaangename geur met zich mee. Er zijn verschillende factoren die het zweten verergeren. Denk aan warmte, lichamelijke inspanning, (mentale) concentratie en stress. Om het overmatig zweten tegen te gaan kan een behandeling met Botuline Toxine een perfecte oplossing bieden.

YourFACE - Transpiratie

De behandeling voor overmatig zweten

In een serie prikjes wordt de Botuline Toxine verdeeld net onder de huid waar zich de zweetkliertjes bevinden. De hoeveelheid wordt bepaald door de grootte van het gebied. Wat betreft de oksels zweet men meestal het meest in het behaarde deel van de oksel. Dat is dan ook de zone waar de Botuline Toxine wordt ingespoten. De oksels kunnen het best een dag voor de behandeling geschoren worden. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de Botuline Toxine zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen. 

Het resultaat

Het resultaat is na 14 dagen optimaal. Het resultaat van een Botuline Toxine behandeling houdt ongeveer 6-12 maanden aan. Dit hangt af van het zweetpatroon en verschilt ook van persoon tot persoon.

De kosten

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen. 

Consult

Heb jij last van overmatig zweten? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.