Lippen opvullen

Het hebben van volle, grote lippen is een teken van jeugdigheid. Wanneer je van jezelf geen volle lippen hebt, kan je je lippen opvullen of vergroten. Er bestaat een ideale verhouding (de phi factor of ‘de gulden snede’) voor de vormen in het gezicht. Deze geldt ook voor de verhouding tussen de bovenlip en de onderlip. Door de lippen met een filler te vergroten, kun je de verhoudingen weer terugbrengen naar het optimale.

Yourface - lipppen opvullen

De behandeling

Techniek

Onze arts beheerst alle mogelijke technieken voor het verbeteren van de lippen. Er worden veel termen gebruikt voor lippen opvullen zoals bijvoorbeeld de ‘Russian methode’ en ‘lipflip’ maar het gaat om de keuze voor de beste techniek die past bij jou. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er een combinatie kan worden gebruikt van verschillende technieken om het mooiste resultaat te bereiken. 

De arts werkt altijd met verdoving en doorgaans met een canule techniek (flexibel slangetje) of een combinatie van naald en canule technieken. Door het gebruik van deze technieken zal het materiaal op de juiste plek terecht komen en een langdurig effect hebben. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een specialist zoals een cosmetische arts KNMG.

Bij het behandelen van de lippen zijn veel technieken mogelijk en kan op twee manieren:

1. Het opvullen van de lippenrand:

Door de lippenrand (Vermillion border) op te vullen, zorg je ervoor dat de natuurlijke curve van je lip wordt ondersteund. Het resultaat is goed te zien wanneer je iemand van de zijkant bekijkt. Vaak wordt het zogenaamde ‘philtrum’ ook meegenomen: de lijntjes die van je neus naar de cupidoboog lopen. Het is heel mooi om deze goed te definiëren. Bij het ouder worden, wordt de afstand van de neus tot de lip langer en wordt de huid boven de lip vlakker. Wanneer je deze afstand verkort, geeft dit een jeugdiger uiterlijk en kunnen we op een mooie, subtiele wijze de lip vergroten 

YourFACE Clinics - anatomie van de lippen
YourFACE Clinics - anatomie van de lippen

2. Het vergroten van het lippenrood

Het opvullen van de lip met een filler zorgt voor meer volume in de lippen (in de tuberkels). Meestal gebeurt dit met een hyaluronzuur omdat dit een lichaamseigen stof is. Deze filler wordt al jaren gebruikt en is erg veilig en betrouwbaar. Bij het vergroten van de lippen met een filler houden we de verhouding van de lippen goed in de gaten. Wanneer je alleen de bovenlip vult, kan het gebeuren dat de verhouding niet meer helemaal klopt. Daarom vullen we de onderlip vaak ook zodat het geheel voller oogt.

YourFACE Clinics - Lippen contouren versterken
YourFACE Clinics - Lippen contouren versterken

Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking of een zwelling te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen. 

Het resultaat

Het resultaat van een lipfillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De lippen worden altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Belotero, Restylane of Juvederm.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn maar soms is 0,5ml al voldoende voor het beoogde resultaat. De prijs is dan tussen de €295 en €425. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw lippen opvullen of vergroten? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. Al onze artsen hebben een erkende opleiding gevolgd en beschikken over de juiste vakkennis en expertise. Ervaring, perfectionisme en oog voor detail zijn onze drie belangrijkste uitgangspunten. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van diverse cosmetische behandelingen, ben je bij ons zeker op het goede adres!