Botuline Toxine

Sommige rimpels worden veroorzaakt door herhaalde spierbewegingen zoals bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd, littekens of kraaienpootjes. Deze rimpels kunnen met Botuline Toxine worden behandeld. Het verzwakt namelijk de spiergroepen die de rimpels veroorzaken waardoor de rimpel vermindert.
 

Hoe werkt Botuline Toxine?

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. Het wordt sterk verdund geïnjecteerd onder de huid in je spier om de activiteit tijdelijk te verminderen of stil te leggen. Hierdoor verdwijnen of vervagen de fijne lijntjes in je gezicht en diepe rimpels verzachten. Het effect van kan drie tot zes maanden aanhouden, na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer toe. Naast cosmetische indicaties is deze behandeling ook geschikt om overmatig transpireren, spanningshoofdpijn en migraine te behandelen.

YourFACE Clinics - Botuline toxine
Eiwit Botuline toxine
Video afspelen over YourFACE Clinics - Logo

In deze video vertelt onze arts over de werking van Botuline Toxine.

Wat zijn de verwachte resultaten?

Na de behandeling is het effect zichtbaar vanaf dag 2 tot 5, na 10 tot 14 dagen is het resultaat optimaal. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen worden herhaald. Naarmate deze behandeling vaker wordt toegepast, blijft het effect mogelijk langer zichtbaar, gemiddeld tot zes maanden.

Consult

Heb jij vragen over een Botuline Toxine behandeling? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.