Fillers

Fillers bestaan in de meeste gevallen uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het is onderdeel van onze huid en zorgt voor hydratatie en voor de aanmaak van collageen. De fillers van nu zijn allemaal gebaseerd op hyaluronzuur. Een filler is een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd om de vorm en structuur van de huid te verbeteren. Filler heeft als eigenschap om meer volume te creëren en op te vullen. Fillers helpen dan ook om diepe lijnen, fijne rimpels en schaduwen in het gezicht te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Dit zorgt op een subtiele manier voor een jeugdige en uitgeruste uitstraling.

fillers
fillers

Wat houdt een fillerbehandeling in?

Een filler behandeling kan met of zonder verdoving worden toegepast. Dit is geheel afhankelijk wel gebied behandeld wordt en hoe uitgebreid het gebied is. Er zijn verschillende manieren van verdoven, bijvoorbeeld verdovingscrème of verdoving via een injectie. Moderne fillers bevatten vaak een verdovingsvloeistof zodat de behandeling na de eerste injecties al snel minder gevoelig wordt. Mochten er allergieën zijn voor lidocaïne, dan worden er fillers zonder lidocaïne gebruikt.

Wat zijn de verwachte resultaten van een fillerbehandeling?

De behandeling duurt meestal tussen de 15-30 minuten en geeft direct resultaat. Direct na de behandeling wordt de huid gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen. Af en toe wordt de huid ook gekoeld, dit is afhankelijk wat en waar er behandeld is. De resultaten zijn langdurig, maar niet permanent, omdat hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Het resultaat van een filler behandeling kan 6 tot 12 maanden aanhouden en met slechts een herhalingsbehandeling, blijkt uit onderzoek, kan het effect wel 18 maanden aanhouden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen. 

Consult

Heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.