Optimized Pulsed Light (OPL) – Intense Pulsed Light (IPL)

Heeft u last van zichtbare vaatjes in het gezicht? Of last van een onregelmatige huidteint of pigmentvlekken? YourFACE Clinics maakt gebruik van de OPL (Optimized Pulsed Light) Cynosure Icon. De Cynosure OPL is de meest effectieve en veilige methode om couperose en pigmentvlekken te verwijderen. 

Indicaties

YourFACE Clinics - Cynosure Icon
YourFACE Clinics - Cynosure Icon

Het verschil tussen OPL, IPL en een laserbehandeling

Optimized Pulsed Light (OPL) is de opvolger van IPL en biedt zeer goede resultaten bij huidverbeterende behandelingen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van pigmentvlekken, zichtbare vaatjes of een zonbeschadigde huid. Een groot voordeel is dat de huid direct gekoeld wordt, dus de behandeling is aangenamer. Daarnaast zal een behandeling met de OPL veiliger en effectiever zijn. 

OPL is niet hetzelfde als een laser. Een laser focust echter slechts één golflengte van het licht op uw huid, terwijl OPL licht van veel verschillende golflengten vrijgeeft, zoals bijvoorbeeld een fotoflits. Het licht van OPL is meer verstrooid en minder gefocust dan een laser. OPL dringt door tot in de tweede laag van je huid (dermis) zonder de bovenste laag (epidermis) te beschadigen. Pigmentcellen of haarvaatjes in de huid absorberen de lichtenergie, die wordt omgezet in warmte. Wat er vervolgens voor zorgt dat de hitte het ongewenste pigment of haarvaatjes vernietigt.  

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er tussen de één en drie behandelingen nodig. Dit is erg afhankelijk van de hulpvraag en de huidconditie. Het interval is 4 tot 6 weken. De huidtherapeut maakt graag een behandelplan op maat.  

Consult

Wil je jouw behandeling inplannen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.