Wenkbrauwlift

Naarmate wij ouder worden gaan onze wenkbrauwen wat meer hangen. Soms zelfs zo, dat ze op de oogleden gaan drukken. Hierdoor krijg je een wat vermoeidere uitstraling en wordt je blik somberder. Nu kennen we waarschijnlijk allemaal de wenkbrauwlift die uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg. Maar: een wenkbrauwlift met injectables is ook mogelijk!

De behandeling

Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. Het behandelen van de wenkbrauw kan op twee manieren:

  • Wanneer de wenkbrauwlift uitgevoerd wordt met Botuline Toxine, wordt de spierwerking op het voorhoofd beïnvloed. Botuline Toxine zorgt er in dit geval voor dat de spieren die de wenkbrauw naar beneden trekken, zich ontspannen. Hierdoor krijgen de spieren die de wenkbrauwen omhoog trekken de overhand, waardoor de wenkbrauw gelift wordt.
  • Wanneer de wenkbrauwlift uitgevoerd wordt met fillers, wordt de oorzaak van de hangende wenkbrauw aangepakt. Het is namelijk zo dat naarmate we ouder worden, het volume en de spierlagen in het voorhoofd dunner worden. Door het volume terug te brengen in het voorhoofd met behulp van een filler, zal de wenkbrauw iets gelift worden.
wenkbrauwlift
wenkbrauwlift

Het natraject

Wanneer de wenkbrauwen bij een wenkbrauwlift met fillers of Botuline Toxine worden behandeld zal er in enkele gevallen een lichte zwelling optreden. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Het resultaat van de Wenkbrauwlift

Het resultaat van de wenkbrauwlift is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat met fillers houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De wenkbrauwen worden behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Restylane, Juvederm of Belotero.

Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de spieractiviteit en verschilt ook van persoon tot persoon.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €425.  De prijs van de Botuline Toxine wenkbrauwlift is €85. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw wenkbrauwen laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.