Fronsrimpel behandelen

Een sterke fronsrimpel kan het gezicht een boze uitstraling geven. Mensen met een duidelijk aanwezige fronsrimpel krijgen dan ook wel eens te horen: “Wat kijk je boos” of worden gevraagd: “Is er wat?”. Daarnaast is een fronsrimpel lastig te verdoezelen met make-up.

Een fronsrimpel bestaat uit één of meerdere verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels zijn vooral zichtbaar bij het hard nadenken, geconcentreerd luisteren of het kijken in de zon. Tijdens deze momenten span je de spieren die je laten fronsen namelijk aan. Op jonge leeftijd verdwijnen deze rimpels weer als je deze spieren ontspant. Naarmate we ouder worden, blijft de fronsrimpel steeds langer zichtbaar. Dit varieert van een kleine frons tot een diepe plooi.

YourFACE Clinics - Frons behandeling
Yourface - lipppen opvullen

De botox behandeling

Tijdens deze behandeling zullen de spieren (onder andere de m. corrugator supercilii) die maken dat je kan fronsen worden ontspannen doormiddel van het gebruik van botuline toxine. Daardoor kan je na de inwerkingspperiode minder stevig fronsen. Dit kan bijvoorbeeld ook erg helpen bij mensen met spanningshoofdpijn of migraine.

Lees hier meer over behandelingen tegen hoofdpijn.

Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een cosmetisch arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG. Het behandelen van de voorhoofdrimpels kan op twee manieren:

  • Door het gebruik van Botuline Toxine wordt het gebied tussen de wenkbrauwen behandeld. Het komt voor dat de arts aangeeft om ook de wenkbrauw te liften, dit komt doordat de spierwerking van de frons en het voorhoofd beïnvloed wordt.
  • Wanneer er blijvende diepe rimpels tussen de wenkbrauwen zichtbaar is, kan er ook gebruik worden gemaakt van fillers. Door het volume terug te brengen ontstaat er minder een schaduw of een zichtbare “deuk”.

Het natraject

Wanneer mensen er voor kiezen om bij hun wenkbrauwen een filler of botox behandeling te ondergaan zal er in enkele gevallen een lichte zwelling optreden. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te ver

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren cosmetisch arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking of een verzakking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze cosmetisch arts met u doorgenomen. 

YourFACE Clinics Woerden
YourFACE Clinics - Frons behandeling

Het resultaat

Het resultaat van de fronsrimpel behandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de spieractiviteit en verschilt ook van persoon tot persoon.

Het resultaat met fillers houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen botox injectie en verschilt ook van persoon tot persoon. De fronsrimpel behandeling wordt met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Restylane, Juvederm of Belotero.

De kosten

De prijs van de fronsrimpel  behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 0.5 ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan vanaf €300. Dit is inclusief eventuele verdoving en nazorg. De prijs van de fronsrimpel botox behandeling  is €155.  Indien er meer meer materiaal nodig is zal de exacte prijs altijd eerst worden besproken tijdens het consult.

Consult

Denk jij na over een fronsrimpel behandeling? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult over een fronsrimpelbehandeling? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. Al onze artsen hebben een erkende opleiding gevolgd en beschikken over de juiste vakkennis en expertise. Ervaring, perfectionisme en oog voor detail zijn onze drie belangrijkste uitgangspunten. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van diverse cosmetische behandelingen, ben je bij ons zeker op het goede adres!