Strakke kaaklijn

Een gezicht met een strakke kaaklijn is een jeugdig gezicht. Het verstrakken of verstevigen van de kaaklijn met een filler is om die reden een erg populaire behandeling. Er zijn een aantal factoren die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van een slappe kaaklijn of “hamsterwangen”, namelijk:

  • Het onderhuis vet op de wangen en jukbeenderen neemt af en verplaatst het vet zich van de bovenste gelaatshelft naar de onderste gelaatshelft. Hier hoopt het vet zich op. Het bot van de kaak slinkt behoorlijk bij het ouder worden.
  • Doordat er minder bot is om de huid te ondersteunen, gaat de huid over de kaaklijn hangen. Op sommige plaatsen zit de huid vast waardoor het kenmerkende kaakzakje ontstaat.
  • De huid verliest stevigheid en elasticiteit waardoor de huid slapper wordt.
strakke-kaalijn-1

De behandeling

De arts zet aan iedere kant een klein prikje welke tegelijkertijd verdooft en een klein gaatje in de huid maakt. Door dit prikje kan de arts met een canule (flexibel slangetje) het materiaal onder de huid op de juiste plek aanbrengen. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Het resultaat

Het resultaat van een kaaklijn fillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De kaaklijn wordt altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken met Restylane, Juvederm of Belotero.

* Wanneer de huid te veel gezakt is, kan het zijn dat hyaluron fillers niet meer het gewenste resultaat leveren en er toch overgegaan zal moeten worden op meer ingrijpende behandelingen zoals chirurgie of een laserbehandeling. Zelfs na een chirurgische behandeling kan een aanvullende behandeling met fillers het resultaat verbeteren. Wees dus niet te laat om met een kleine behandeling de verslapping van de kaaklijn te verhelpen door hem met een filler te verstevigen.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €425. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw kaaklijn laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

strakke-kaaklijn