Traangoot Fillers

Wallen en donkere kringen onder de ogen worden vaak geassocieerd met vermoeidheid. Bij sommige mensen wordt dit fenomeen ook echt veroorzaakt door een stressvolle periode of een nacht slecht slapen. Echter zijn in sommige gevallen de donkere kringen of diepe rimpels niet veroorzaakt door levensstijl, maar genetisch bepaald. Dit wordt vaak veroorzaakt door volumeverlies in de traangootjes. Heb jij last van wallen en/of donkere kringen onder de ogen? Niet getreurd! Want dit valt gelukkig op te lossen met een traangoot filler!

Kijk hier naar de uitleg van onze cosmetisch arts over de traangoot filler here.

Waar komt mijn vermoeide blik vandaan?

Een vermoeide blik ontstaat door een verslapping van de huid onder je ogen. Wanneer we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan en neemt daarmee de elasticiteit af. Bovendien zakken de verschillende vetcompartimenten in het gezicht en verliezen wij bo waardoor de traangoot dieper wordt. Dit volumeverlies leidt tot donkere kringen (schaduwvorming) en wallen. Andere mogelijke oorzaken zijn:

 • Alcohol en/of roken
 • Vermoeidheid of slecht slapen
 • Hyperpigmentatie bij de donkere huid
 • Doorschemerende bloedvaatjes bij de lichte huid
 • Stress
 • Dunnere huid door leeftijd
 • Uitgesproken jukbeenderen
 • Bepaalde ziektes die donkere kringen kunnen veroorzaken*

*(bijvoorbeeld een gebrek aan vitamine B12 of vitamine K, leveraandoeningen, ijzergebrek)

Wat zijn traangootjes precies?

De traangoot is het geultje onder je oog, dat van je binnenste ooghoek richting je wang loopt. Je traangootjes staan beter bekend als wallen. Het hebben van wallen klinkt alleen vaak zo negatief, maar eigenlijk is dit heel normaal! Wanneer je ouder wordt, treedt er namelijk volumeverlies op. Hierdoor wordt het geultje onder je oog dieper en ontstaat er meer schaduwvorming, wat leidt tot de donkere kringen. 

Anderen hebben van nature last van donkerdere kringen, dit is dan genetisch bepaald. Het hebben van wallen staat dus zeker niet altijd gelijk aan vermoeidheid! Wil jij hier graag iets aan doen? Met behulp van een traangoot filler krijgt je traangoot weer extra volume, waardoor je wallen minder zichtbaar zullen zijn.

Waarom traangoot fillers

Heb je al langere tijd last van donkere kringen en/of wallen onder de ogen? In eerste instantie zou je dan natuurlijk kunnen kijken of bepaalde crèmes en maskers helpen je wallen te verminderen. 

Echter kan het goed zijn dat deze methodes voor jou niet werken. Een traangoot filler behandeling biedt in dat geval de perfecte oplossing. 

Heb je van nature ingevallen traangootjes? Of is het volume van de huid onder je ogen flink afgenomen naarmate je ouder werd? 

Met een traangoot filler behandeling wordt het volume hersteld en ga jij weer met een optimaal frisse blik door het leven!

Wat is een traangoot filler behandeling?

Tijdens een traangoot filler behandeling worden je traangootjes opgevuld. 

De diepte van het geultje onder je oog wordt op deze manier verminderd, waardoor wallen en donkere kringen minder zichtbaar zijn. 

Simpel gezegd wordt het volume onder je oog dus weer aangevuld met een traangoot filler. 

Dit leidt tot minder schaduw en daarmee minder wallen. 

Let op! De kleur van je huid verandert niet met behulp van een traangoot behandeling.

Welk soort traangoot filler wordt er gebruikt?

Een traangoot filler bestaat uit hyaluronzuur. Deze lichaamseigen stof stimuleert de aanmaak van elastine en collageen, wat leidt tot een goed gehydrateerde en elastische huid. Indrukwekkend aan hyaluronzuur is dat het per gram maar liefst zes liter water vast kan houden! 

Bovendien is dit zuur in staat jouw huid te voorzien van voldoende vocht, zonder teveel te geven. Zo wordt je huid optimaal gehydrateerd, zonder het vochtpeil te overschrijden. 

Bij YourFACE Clinics maken we gebruik van drie verschillende merken traangoot fillers: Belotero®, Restylane® en Juvéderm®. Raadpleeg één van onze deskundigen om samen te bespreken welk merk het beste bij jouw huid en verwachtingen past.

Traangoot fillers van hyaluronzuur

Naarmate je ouder wordt, neemt het vermogen om lichaamseigen hyaluronzuur te produceren af. Hierdoor neemt ook de aanmaak van collageen en elastine af. Met behulp van de behandeling met hyaluronzuur filler zorg je voor (tijdelijke) vermindering van de wallen en donkere kringen onder je ogen! Extra fijn aan deze behandeling is dat het om stof gaat die herkenbaar is voor je lichaam, waardoor de bijkomende risico’s minder zijn. Bovendien is hyaluronzuur geschikt voor ieder huidtype! Dit bijzondere zuur zal overigens niet alleen het volume van jouw huid versterken, zo is het ook geschikt voor:

 • De huid voorzien van een optimale dosis vocht (zonder teveel te geven!)
 • Het versoepelen en verstevigen van de huid
 • Het sneller genezen van wondjes, hyaluronzuur werkt namelijk ontstekingsremmend
 • Het wapenen van de huid tegen vrije radicalen
 • Het versterken van de beschermlaag van de huid
 • Het vervagen van rimpels en fijne lijntjes

Hoeveel ml is er nodig voor een traangoot filler behandeling?

Afhankelijk van de diepte van jouw traangoot wordt de benodigde hoeveelheid berekend. Over het algemeen is 1 milliliter voor beide ogen voldoende. Aan een traangoot hyaluronzuur filler behandeling gaat altijd een consult met een van onze specialisten vooraf. 

Op deze manier kan gezamenlijk besproken worden hoeveel milliliter traangoot filler nodig is en/of er eventueel sprake is van meerdere behandelingen om het gewenste resultaat te kunnen bereiken. 

Kijk hier naar het traject van het uitvoeren van een traangootfiller behandeling door cosmetisch art: Maarten Facee Schaeffer.

De traangoot filler behandeling

Een traangoot filler behandeling duurt ongeveer 30 minuten en is vrijwel pijnloos. Om te beginnen wordt aan weerszijden een prikje aan het begin van de traangoot (op de wang) gemaakt. Met behulp van dit prikgaatje kan de arts aan de slag met een canule. Dit is een botte naald zonder punt, waarmee de behandeling op een veilige manier uitgevoerd kan worden. Bovendien zorgt het gebruik van de canule voor een kleinere kans op blauwe plekken.

Met behulp van de canule wordt de traangoot filler onderhuids op de juiste plekken aangebracht. Op deze manier is de kans op blauwe plekken en/of zwelling zo klein mogelijk. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, bevatten de traangoot fillers ook een verdovingsmiddel.

De behandeling kan met verdoving uitgevoerd worden. Omdat het proces vrijwel pijnloos is, is een verdoving echter niet noodzakelijk.

In deze blog van Desiree van Curvacious is te lezen wat haar ervaringen en beweegredenen zijn voor het laten doen van haar traangoot behandeling.

Voorbeeld van een traangoot behandeling voor de behandeling en na 2 weken.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Direct na het uitvoeren van de traangoot filler behandeling kan het resultaat al zichtbaar zijn. Houd er echter wel rekening mee dat de behandelde huid gezwollen kan zijn. Pas vanaf twee weken na de traangoot filler behandeling is het resultaat optimaal zichtbaar. Eventjes geduld dus! het resultaat kan tussen 6 en 18 maanden aanhouden. Dit kan per persoon verschillen, afhankelijk van de conditie van de huid en andere factoren. Nadat het resultaat minder zichtbaar wordt, kan de traangoot filler behandeling herhaald worden. Vaak heb je bij een tweede behandeling substantieel langer resultaat.

YourFACE Clinics - Traangoot behandeling

Een voorbeeld van de positieve veranderingen die een traangoot behandeling kan hebben.

Nazorg en eventuele bijwerkingen

Een traangoot filler behandeling kan gepaard gaan met gevoeligheid en/of lichte zwellingen. Dit komt echter slechts enkele keren voor. De kans is dus groot dat je hier niet eens last van hebt! Mocht je er wel last van hebben, zullen deze bijwerkingen na enkele dagen wegtrekken. Aanbevolen wordt om het behandelde deel direct na de behandeling te koelen. Op deze manier wordt de zwelling beperkt. De eerste dagen na de traangoot filler behandeling kun je het best van de behandelde plek afblijven. Ook wordt aangeraden de eerste twee weken de sauna en zonnebank te vermijden!

Deskundig advies op maat

Twijfel je over welke mogelijkheden voor jou geschikt zijn? Of weet je niet zeker welke behandeling het best aansluit op jouw wensen? Tijdens een geheel vrijblijvend consult bespreek je samen met een van onze deskundigen jouw voorkeuren. Zo kunnen we gezamenlijk kijken of een traangoot filler behandeling de oplossing van jouw probleem zal zijn. Zo niet, kunnen wij diverse andere behandelingen aanbieden. Bovendien is het ook mogelijk verschillende behandelingen te combineren en/of bepaalde behandelingen te herhalen. Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem in dat geval contact met ons op per mail via welkom@yourface.nl of telefonisch op +31 (0)20 7798466. 

traangootfiller-ervaring-resultaat-2

Wat is een traangoot filler?

Een traangoot filler is een bepaalde hoeveelheid hyaluronzuur dat in het begin van de traangoot wordt gespoten. Op deze manier wordt het volume hersteld en zullen wallen en donkere kringen verminderen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat de aanmaak van elastine en collageen stimuleert. Op deze manier wordt de huid weer soepel en goed gehydrateerd. Fijne lijntjes zullen verminderen en de huid oogt weer jonger. Een traangoot filler behandeling verandert de kleur van je huid echter niet. Het is daarom altijd belangrijk van tevoren met een deskundige te bespreken welke behandeling het best bij jouw klachten past.

Hoe lang blijft een traangoot filler zitten?

Hoe lang het resultaat van een traangoot filler behandeling zichtbaar blijft, verschilt per persoon. Zo is dit onder andere afhankelijk van de conditie van de huid en je levensstijl. Over het algemeen blijft het resultaat 6 tot 18 maanden zichtbaar met de door ons gebruikte type fillers (Belotero®, Restylane® of Juvéderm®. Na deze periode kun je ervoor kiezen een nieuwe behandeling te ondergaan. Op deze manier blijf je optimaal genieten van het gewenste resultaat! Graag weten welke filler het beste bij jou past? Maak geheel vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden met onze deskundigen te bespreken!

Hoeveel kost een traangoot filler behandeling?

De kosten van een traangoot filler behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo maken we bij YourFACE Clinics gebruik van drie verschillende merken traangoot fillers: Belotero®, Restylane® en Juvéderm®. de kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid filler die nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. In sommige gevallen is er meer dan één handeling nodig, wat natuurlijk ook weer invloed heeft op de prijs van de traangoot behandeling. Benieuwd welke behandeling het best bij jou past en welke kosten hieraan verbonden zijn? Dit kunnen we gezamenlijk bespreken tijdens een consult!

Wat is de beste filler voor een traangoot filler behandeling?

In onze kliniek werken we met drie verschillende merken traangoot fillers: Belotero®, Restylane® en Juvéderm®. Restylane® bestaat uit verschillende hyaluronzuurdeeltjes. De arts zal bepalen aan de hand van huidkwaliteit, leefgewoonten, leeftijd en het gewensste resultaat welk type filler het beste bij jou past.

Wat kan ik nog meer doen?

Een traangoot filler behandeling is niet het enige dat bijdraagt aan het verlagen van een vermoeide uitstraling. Zo hebben onder andere slaap, de temperaturen van jouw douchewater en roken ook invloed op de wallen onder je ogen. Met de volgende aanvullende tips voorkom jij een vermoeid uiterlijk:

Gebruik lauw water

Wanneer je ’s ochtends je gezicht wast of een douche neemt, kun je het beste lauw water gebruiken. Warm water leidt namelijk tot zwellingen, en dat is iets dat we graag willen voorkomen! Door het lauwe water activeert je huid de bloedvaten, wordt de lymfeafvoer verbeterd en ontstaat er minder vocht. Hierdoor zullen je traangootjes minder snel verdikken en zijn jouw wallen daarmee minder aanwezig.

Concealer

Heb je toch donkere kringen en zou je deze graag willen camoufleren? In dat geval biedt een concealer de beste uitkomst. Hiermee camoufleer je je vermoeide uitstraling in een handomdraai. Ook handig om andere oneffenheden te camoufleren. Let overigens wel op dat je de concealer (en andere gebruikte make-up) voor het slapen goed verwijdert!

Stop met roken

De kans is groot dat je het al vaker hebt gehoord, maar roken is slecht voor je doorbloeding. Bovendien wordt de lymfeafvoer verminderd en zorgt roken voor een grauwe huid. Mocht je roken, is stoppen een goede stap richting een gezonder uitziende blik!

Verminder het drinken van alcohol en cafeïne vlak voor het slapen gaan

Alcohol en cafeine ontwateren en heeft dus een negatieve invloed om de vochthoudendheid van de huid. Dat zie je doorgaans als eerste bij de huid onder de ogen.

Neem contact met ons op

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met verwerking van je gegevens zoals beschreven in de Privacyverklaring.