Kraaienpootjes

Kraaienpootjes ontstaan door het aanspannen van de spieren rondom de ogen. Dit gebeurt vooral tijdens het lachen, vandaar dat kraaienpootjes ook wel lachrimpels worden genoemd. Als de huid jong en elastisch is, verdwijnen deze lachrimpels weer als je de spieren ontspant. Helaas verdwijnt die elasticiteit na verloop van jaren en worden de lijntjes permanent zichtbaar.

Als de lijntjes na verloop van tijd dieper worden kan dat iemand ‘ouder’ doen lijken. Gelukkig is  het mogelijk dit proces te vertragen of terug te draaien door middel van ontspanning van de onderliggende spier. Dit kan door het gebruik van een behandeling met Botuline Toxine. 

YourFACE Clinics - Kraaienpootjes

De behandeling

Het behandelen van de kraaienpootjes kan op twee manieren:

  • Botuline Toxine wordt in de meeste gevallen gebruikt. Botuline Toxine vermindert de spanning in de ronde oogspieren (M. Orbicularis oculi). Het gevolg is niet alleen de vermindering van de kraaienpootjes, maar ze kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Wanneer de lijntjes nog niet in rust te zien zijn, kun je ook heel goed preventief Botuline Toxine gebruiken. Dan zal er ook geen litteken in de huid ontstaan, omdat het spiertje in kwestie heerlijk ontspannen is. Vaak is het hoe eerder je begint met Botuline Toxine behandelingen, hoe beter je definitieve kraaienpootjes kunt voorkomen.
  • Fillers worden gebruikt wanneer er sprake is van doorlopende rimpels op de wangen of jukbeenderen. Dan is er vaak sprake van onderhuids vetverlies, iets dat niet met Botuline Toxine opgelost kan worden. Een behandeling met een filler – waarmee we de plooi opvullen – is dan de beste oplossing om de kraaienpootjes te verminderen.
Deze behandelingen moeten altijd uitgevoerd worden door een adequaat opgeleide arts met veel ervaring en bij voorkeur een specialist zoals een cosmetische arts KNMG

Het natraject

Het is belangrijk dat u na de behandeling geen druk geeft op de plek waar de Botuline Toxine of filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking of een verzakking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen. 

Het resultaat

Een kraaienpootjes behandeling zorgt ervoor dat je weer een frisse blik en een rustige uitstraling hebt. Het resultaat is na 14 dagen optimaal. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van de kraaienpootjes en verschilt ook van persoon tot persoon.

YourFACE Clinics - Dokter Maarten

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal 1 ml hyaluronzuur voldoende zijn. De prijs is dan €445. Dit is inclusief eventuele verdoving en nazorg. De prijs van de behandeling met Botuline Toxine van de kraaienpootjes is €155. Indien er meer materiaal nodig is zal de exacte prijs altijd eerst worden besproken tijdens het consult

Consult

Heb jij last van diepe lachrimpels? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt of kijk hier voor meer informatie over onze specialisten. 

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen.