Marionetplooien of marionetlijnen

De plooi die vanaf de mondhoek schuin naar beneden loopt (soms zelfs tot op de kaaklijn), wordt vaak de marionetplooi of marionetlijn genoemd. Deze plooi kan soms een ontevreden of verdrietige uitstraling veroorzaken. Ongeacht hoe iemand zich daadwerkelijk voelt. Een belangrijke veroorzaker van de marionetplooi is de zwaartekracht. Een andere reden kan gewichtsverlies zijn, of de afname van vet op de jukbeenderen. Door het ouder en minder elastisch worden van de huid zakken de wangen tot op of onder de kaaklijn. Hierdoor ontstaan de gevreesde kaakzakjes of hamsterwangen. De huid wordt tegengehouden door de mondhoek en zit ook vast op de kaaklijn. Doormiddel van het herstellen van het op die plek verloren volume kan de arts dit beeld verbeteren. Dit gebeurt door middel van hyaluronzuur fillers.

YourFACE Clinics - Marionetplooien
YourFACE Clinics - Consult

De behandeling

Vaak wordt de marionetplooi tegelijk met de afhangende mondhoek behandeld. De arts zet aan iedere kant een klein prikje welke tegelijkertijd verdooft en een klein gaatje in de huid maakt. Door dit prikje kan de arts met een canule (flexibel slangetje) het materiaal onder de huid op de juiste plek aanbrengen. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

In enkele gevallen treedt er na de behandeling lichte zwelling op. Dit kan enkele dagen aanhouden. U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de filler zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking. Echter, door met de canule te werken worden de risico’s aanzienlijk verkleind.

Het resultaat

Het resultaat van een marionet fillerbehandeling is na 14 dagen optimaal waarop een controle afspraak plaats zal vinden. Het resultaat houdt ongeveer 8-12 maanden aan. Dit hangt af van de gekozen filler en verschilt ook van persoon tot persoon. De marionetplooien worden altijd behandeld met een filler gemaakt van hyaluronzuur. De artsen van YourFACE Clinics werken alleen met A-merken Belotero, Restylane of Juvederm. 

YourFACE Clinics - Behandelruimte Woerden

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid materiaal dat nodig is. In de meeste gevallen zal er tussen de 0,5 tot 1ml hyaluronzuur gebruikt worden. De prijs is dan tussen de €295,- en  €425. Dit is inclusief verdoving en nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Wil je jouw marionetplooien laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. Al onze artsen hebben een erkende opleiding gevolgd en beschikken over de juiste vakkennis en expertise. Ervaring, perfectionisme en oog voor detail zijn onze drie belangrijkste uitgangspunten. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van diverse cosmetische behandelingen, ben je bij ons zeker op het goede adres!