Tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het met kracht over elkaar heen schuiven van tanden en kiezen. Je klemt als het ware de kiezen op elkaar. Meestal gebeurt dit ’s nachts en heb je het zelf niet in de gaten, maar de gevolgen merk je – vooral op den duur – wel. Onwillekeurig span je de kauwspier te veel aan. De tanden en kiezen kunnen zelfs beschadigd raken en dat is de reden dat tandartsen hiervoor ook speciale bitjes maken die meestal ’s nachts gedragen moeten worden. Helaas komt het maar al te vaak voor dat het tandenknarsen zo erg is dat het bitje zelfs kapot gebeten wordt. Daardoor kan het tandenknarsen slijtage veroorzaken aan het glazuur van het gebit en raakt het gebit op de langere termijn beschadigd.

Tandenknarsen
Yourface - tandenknarsen
De Kauwspier (M. Masseter)

Hoofdpijn

Naast dat de schade aan de tanden kan de enorme spanning van de kauwspier ook leiden tot pijn, spanningshoofdpijn en soms zelfs migraine klachten. Ook hier kan een behandeling met Botuline Toxine een goede behandelingsmethode zijn door deze spanning te verminderen. Dit kan een positief effect hebben op veel verschillende soorten klachten gerelateerd aan spierspanning. 

Lees hier meer over behandelingen voor hoofdpijn en migraine.

De behandeling

In een serie – nagenoeg pijnloze – prikjes wordt de Botuline Toxine verdeeld. Deze behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een arts met veel ervaring en bij voorkeur een cosmetische arts KNMG.

Het natraject

U moet de eerste dagen geen druk geven op de plek waar de Botuline Toxine zit. Daarnaast adviseren wij u om de eerste 24 uur niet intensief te sporten, sterk UV- of zonlicht, zonnebank en sauna te vermijden.

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek of ontsteking.

Video afspelen over YourFACE Clinics - Logo

In deze video verteld onze arts meer over kaakklemmen (Bruxisme). 

Het resultaat

De werking is na 14 dagen optimaal waarna het nog ongeveer een week zal duren voordat er resultaat merkbaar zal zijn. Het resultaat met Botuline Toxine houdt ongeveer 3-5 maanden aan. Dit hangt af van het tandenknarsen en verschilt ook van persoon tot persoon. Vaak zullen wij na 3 maanden de behandeling herhalen zodat er daarna voor langere perioden geen behandeling meer nodig is.

De kosten

De prijs van de behandeling hangt af van de hoeveelheid die nodig is. De prijs van de Botuline Toxine behandeling tegen tandenknarsen is €225. Dit is inclusief nazorg. De exacte prijs wordt altijd tijdens het consult besproken.

Consult

Heb jij last van tandenknarsen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.