Ooglidcorrectie Amsterdam - onder lokale verdoving

Last van overhangende oogleden of een vermoeide blik? Dan is een ooglidcorrectie in Amsterdam misschien iets voor u.

Naarmate wij ouder worden kan er door natuurlijke processen van veroudering een huidoverschot van de bovenoogleden ontstaan. Dit kan zorgen voor een vermoeide uitstraling, een zwaar gevoel, droge ogen en in het ergste geval zelfs leiden tot hoofdpijn.

Voor velen is de oplossing dan een chirurgische bovenooglidcorrectie. Hierbij wordt het teveel aan huid van het bovenste ooglid verwijderd. Hiermee verbeter je de oogopslag en de vermoeide blik. De behandeling kan onder lokale verdoving worden verricht waarna je een korte hersteltijd van ongeveer 5 tot 7 dagen hebt. Je hoort vaak dat mensen een dergelijke ingreep niet overwegen, vanwege het lange natraject en “blauwe ogen”. Bij YourFACE Clinics wordt tijdens de ingreep een extra speciale handeling uitgevoerd waardoor de kans aanzienlijk vermindert dat je na de operatie blauw zal worden.

Bij YourFACE Clinics zal arts Maarten Façee Schaeffer u uitgebreid informeren over de methode, de operatieprocedure, de risico’s en mogelijke complicaties waarmee u rekening dient te houden. Met zijn jaren lange chirurgische ervaring en enkele duizenden
ingrepen zal hij u duidelijk kunnen vertellen hoe de ingreep in zijn werk gaat en hoe het te verwachten resultaat zal zijn.

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat we samen een dag inplannen waarop uw behandeling plaats zal vinden, zal de behandelend arts eerst het een en ander toelichten in een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek wordt u uitgebreid geïnformeerd over de methode, operatieprocedure en de mogelijke risico’s en complicaties. Besluit u na dit gesprek de ingreep echt te willen ondergaan? Dan plannen we samen een dag in waarop de bovenooglidcorrectie uitgevoerd zal worden. Dit kan direct na het intakegesprek aan de balie of op een later moment telefonisch. 

Heeft u gekozen voor een ooglidcorrectie bij onze kliniek in Amsterdam? Dan zal er op de dag van de ingreep een tweede gesprek plaatsvinden. Tijdens dit voorbereidend gesprek worden de laatste belangrijke punten doorgenomen met de assistent. Dit is tevens ook het moment waarop u uw actuele medicatie overzicht (AMO) met ons kunt delen. Het is van uiterst belang dat u deze meebrengt! 

De behandeling

De eerste stap is het beoordelen en meten van de hoeveelheid huidoverschot. Hier wordt vervolgens een markering van gemaakt op de huid. Vervolgens zal de verdoving worden geplaatst welke zeer snel werkzaam is. Dit maakt dat het verdoven zelf nauwelijks voelbaar is.

In de verdovingsvloeistof zit een middel wat de bloedvaatjes helpt sluiten wat bijdraagt aan het verminderen van de kans op blauwe plekken na de ingreep. Door die verdovingstechniek is de ingreep nagenoeg pijnloos. Als de verdoving is geplaatst zal het teveel aan huid worden gecorrigeerd. Naast een teveel aan huid kan bij de behandeling (indien nodig) ook vet verwijderd worden voor een verdere cosmetische verbetering. Hierover zal de arts u meer vertellen. 

Tijdens de ingreep worden kleine bloedingen en lekkende vaatjes middels een diathermische behandeling (het dichtbranden van vaatjes met elektriciteit) behandeld. Door deze extra handeling kunnen we het risico op blauwe plekken na de ingreep nog verder inperken. Mede hierdoor zien wij bij YourFACE Clinics postoperatief zelden tot nooit blauwe plekken na deze ingreep. 

Mocht dit voorkomen, dan zal een blauw geworden gebied na verloop van tijd overgaan in een groen/gele kleur. Na twee weken is de verkleuring grotendeels weg, dit kan natuurlijk per persoon verschillen.

Het litteken zal worden gesloten met een hechtdraad en u krijgt een tweetal kleine hechtpleisters per oog. De hechtingen blijven een 5-7 dagen zitten. Na de ingreep krijgt u een koelpack mee en verdere instructies voor het natraject. 

Tijdens de controle zullen de hechtingen worden verwijderd en krijgt u van de arts verder instructies voor het natraject. 

Het resultaat

Direct na de behandeling treedt er een zwelling op in het behandelde gebied. Dit wordt met name veroorzaakt door de verdovingsvloeistof die we voor de plaatselijke verdoving hebben gebruikt. Het zou kunnen zijn dat je door de zwelling een lichtelijk troebel zicht hebt, maar dit trekt weg zodra de zwelling verdwenen is. Na de ingreep kunt u, indien nodig, even bijkomen in onze uitrustkamer. Is dit niet nodig? Dan kunt u direct naar de ingreep lekker naar huis. We adviseren altijd om het behandelde gebied na de ingreep thuis goed te koelen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een zak diepvries erwtjes gebruiken of een speciale cold pack. Belangrijk is dat u hier wel een schoon doekje tussen houdt, om bevriezing te voorkomen.

Weer thuis na de ingreep

Na de ingreep mag u niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat er iemand is die u op kan halen. Houd er rekening mee dat bij thuiskomst het behandelde gebied nog enige tijd verdoofd aan kan voelen. Is de verdoving uitgewerkt? Dan kan er wat gevoeligheid optreden. Vanwege eventuele nabloedingen mag u geen Aspirine of Ibuprofen/Nurofen innemen. Wilt u echt graag wat aan de gevoeligheid doen? Neem dan paracetamol in. 

Mits uw behandeld arts anders adviseert, adviseren wij u om minimaal twee weken niet te sporten of zware lichamelijke arbeid te verrichten. Ook dient u vier weken de sauna, het zwembad en de zonnebank te vermijden. Afhankelijk van de werkzaamheden die u moet verrichten, kunt u na twee dagen weer aan het werk. Heeft u langer rust nodig? Luister dan goed naar uw lichaam. Op het nazorgformulier dat u na de ingreep van ons mee naar huis krijgt, kunt u alles nog een keer goed nalezen.

Het natraject

Na een week bent u doorgaans weer toonbaar. Dit verschilt uiteraard per individu. Het helingsproces duurt ongeveer 3 maanden en heeft verschillende fasen waar den arts u meer over zal vertellen. U krijgt een littekencréme om deze fasen te begeleiden. 

Pas na acht tot tien jaar ontstaat mogelijk de wens voor een herbehandeling. Deze mogelijkheden kunt u bespreken met onze specialisten. Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na ongeveer zes tot negen maanden.

De kosten

Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bieden wij aan in een pakket. Dit pakket bestaat uit het consult, de behandeling, de postoperatieve littekencréme en twee nacontroles met onze arts. De prijs bedraagt in totaal €950,-.

Consult

Wilt u uw bovenoogleden laten behandelen? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct uw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij u in de buurt.

Ooglidcorrectie Amsterdam – Uw specialist

Dokter Maarten Façee Schaeffer heeft in 2011 zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met succes afgerond. Daarna werkte hij 4 jaar op de afdeling Orthopedie in het Onze Lieve Vrouw Gasthuis en het Sint Lucas Andreas in Amsterdam. Daarna volgde hij in 2015 de eerste officiële opleiding tot cosmetisch arts en sinds 2017 is hij een van de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch artsen in Nederland. Daarnaast mag arts Maarten de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ dragen.

Dokter Maarten heeft meer dan 10 jaar ervaring en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van ‘Liquid Facelifts’, ooglidcorrecties en botulinum toxine behandelingen. Dokter Maarten heeft inmiddels meer dan 8000 behandelingen succesvol uitgevoerd.

Sneller herstellen?

Wilt u het herstelproces versnellen? In dat geval kunt u eventueel onderstaande acties ondernemen. Zeker zijn dat u het juiste doet? Raadpleeg altijd even uw behandelend arts voor extra advies. 

– U kunt twee weken na de ingreep starten met een litteken crème. Zodra de hechtingen zijn verwijderd kunt u beginnen met smeren. Een litteken crème zorgt ervoor dat uw huid egaal en mooi herstelt. Raadpleeg uw behandelend arts voor meer informatie over welke crème u het best kunt gebruiken. 

– Bioptron lichttherapie stimuleert een snellere genezing. Deze techniek is een klinisch bewezen behandeling met gepolariseerd licht dat versnelde heling en verlichting stimuleert. 

– Met behulp van een litteken massage kunt u ervoor zorgen dat het litteken soepeler wordt en daarmee een betere doorbloeding krijgt. Dit heeft positieve invloed op het genezingsproces en kan vanaf 6 weken na de ingreep worden toegepast. 

– Een manuele lymfedrainage stimuleert de lymfeomloop. Hierdoor verminderen vochtophopingen rondom de ogen en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Dit levert een positieve bijdrage aan het herstel van het behandelde gebied. 

Zijn er eventuele complicaties?

Net zoals bij elke medische ingreep, brengt ook een ooglidcorrectie eventuele risico’s, bijwerkingen en complicaties met zich mee. Voorkomende bijwerkingen zijn zwellingen in het behandelde gebied, blauwe plekken of tijdelijk een doof gevoel van de huid. Tevens vernemen wij weleens van patiënten dat er na de ingreep ook het gevoel kan ontstaan “alsof er zand in de ogen zit”. In enkele gevallen ontstaan er in het litteken kleine onregelmatigheden van de huid. 

Bij YourFACE Clinics werken we met een lokale verdoving, waardoor de voorheen genoemde risico’s minimaal zijn. De kans op zware complicaties zoals trombose, vetembolie, infectie aan het behandelde gebied met mogelijke cystes tot gevolg, bloedingen, blijvende huidverhardingen, uitgesproken diepe plooien, longembolie of allergische reacties is echter nihil en ligt onder de 0,01%.

Neem contact met ons op

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord met verwerking van je gegevens zoals beschreven in de Privacyverklaring.