Ooglidcorrectie onder lokale verdoving

Last van overhangende oogleden of een vermoeide blik? 

Dan is een ooglidcorrectie misschien iets voor jou!

Naarmate wij ouder worden kan er door natuurlijke processen van veroudering een huidoverschot van de bovenoogleden ontstaan. Dit kan zorgen voor een vermoeide uitstraling, een zwaar gevoel, droge ogen en in het ergste geval zelfs leiden tot hoofdpijn.

Voor velen is de oplossing dan een chirurgische bovenooglidcorrectie. Hierbij wordt het teveel aan huid van het bovenste ooglid verwijderd. Hiermee verbeter je de oogopslag en de vermoeide blik. De behandeling kan onder lokale verdoving worden verricht waarna je een korte hersteltijd van ongeveer 5 tot 7 dagen hebt. Je hoort vaak dat mensen een dergelijke ingreep niet overwegen, vanwege het lange natraject en “blauwe ogen”. Bij YourFACE Clinics wordt tijdens de ingreep een extra speciale handeling uitgevoerd waardoor de kans aanzienlijk vermindert dat je na de operatie blauw zal worden.

Bij YourFACE Clinics zal arts Maarten Façee Schaeffer u uitgebreid informeren over de methode, de operatieprocedure, de risico’s en mogelijke complicaties waarmee u rekening dient te houden. Met zijn jaren lange chirurgische ervaring en enkele duizenden
ingrepen zal hij u duidelijk kunnen vertellen hoe de ingreep in zijn werk gaat en hoe het te verwachten resultaat zal zijn.

Uitstekend

Een vriendelijke arts, 'no nonsens'- type en luistert goed naar je. Hij legt alles goed uit. Kortom; je voelt je op je gemak bij hem. Dat zorgde er bij mij voor dat ik hem vertrouwde. En na de ingreep kan ik ook zeggen dat ik heel blij ben met het resultaat!

Annette

Ooglidcorrectie in Amsterdam of Woerden

Over de behandeling

De eerste stap is het beoordelen en meten van de hoeveelheid huidoverschot. Hier wordt vervolgens een markering van gemaakt op de huid. Vervolgens zal de verdoving worden geplaatst welke zeer snel werkzaam is. Dit maakt dat het verdoven zelf nauwelijks voelbaar is.

In de verdovingsvloeistof zit een middel wat de bloedvaatjes helpt sluiten wat bijdraagt aan het verminderen van de kans op blauwe plekken na de ingreep. Door die verdovingstechniek is de ingreep nagenoeg pijnloos. Als de verdoving is geplaatst zal het teveel aan huid worden gecorrigeerd. Naast een teveel aan huid kan bij de behandeling (indien nodig) ook vet verwijderd worden voor een verdere cosmetische verbetering. Hierover zal de arts u meer vertellen. 

Tijdens de ingreep worden kleine bloedingen en lekkende vaatjes middels een diathermische behandeling (het dichtbranden van vaatjes met elektriciteit) behandeld. Door deze extra handeling kunnen we het risico op blauwe plekken na de ingreep nog verder inperken. Mede hierdoor zien wij bij YourFACE Clinics postoperatief zelden tot nooit blauwe plekken na deze ingreep

Het litteken zal worden gesloten met een hechtdraad en u krijgt een tweetal kleine hechtpleisters per oog. De hechtingen blijven een 5-7 dagen zitten. Na de ingreep krijgt u een koelpack mee en verdere instructies voor het na de ingreep. 

Tijdens de controle zullen de hechtingen worden verwijderd en krijgt u van de arts verder instructies voor het natraject. 

YourFACE Clinics - Alhydran littekencrème
Dokter Maarten Façee Schaeffer - Ooglidcorrectie

Het natraject

Na een week bent u doorgaans weer toonbaar. Dit verschilt uiteraard per individu. Het helingsproces duurt ongeveer 3 maanden en heeft verschillende fasen waar den arts u meer over zal vertellen.

U krijgt een littekencréme om deze fasen te begeleiden. Pas na acht tot tien jaar ontstaat mogelijk de wens voor een herbehandeling. Deze mogelijkheden kunt u bespreken met onze specialisten.

Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na ongeveer zes tot negen maanden.

De kosten

Het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie bieden wij aan in een pakket. Dit pakket bestaat uit het consult, de behandeling, de postoperatieve littekencréme en twee nacontroles met onze arts. De prijs bedraagt in totaal €950,-.

Consult

Heb jij last van overmatig zweten? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

Dokter Maarten Façee Schaeffer heeft in 2011 zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met succes afgerond. Daarna werkte hij 4 jaar op de afdeling Orthopedie in het Onze Lieve Vrouw Gasthuis en het Sint Lucas Andreas in Amsterdam. Daarna volgde hij in 2015 de eerste officiële opleiding tot cosmetisch arts en sinds 2017 is hij een van de eerste officieel afgestudeerde cosmetisch artsen in Nederland. Daarnaast mag arts Maarten de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ dragen.

Dokter Maarten heeft meer dan 11 jaar ervaring en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hij is gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties, ‘Liquid Facelifts’,  en botulinum toxine behandelingen. Dokter Maarten heeft inmiddels meer dan 15000 behandelingen succesvol uitgevoerd.

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Bij het behandelen van de oogleden halen we het overtollige aan huid weg. Het huidoverschot meten we heel secuur op waardoor we het beste resultaat kunnen garanderen. 

Doorgaans heeft een behandeling een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Het normale verouderingsproces blijft na de ingreep doorgaan waardoor er na deze periode mogelijk weer een huidoverschot zichtbaar kan zijn.

Er zijn zaken die invloed hebben op dit verouderingsproces wat het resultaat van de ooglidcorrectie kan beïnvloeden. Zo kunnen periode van ziek zijn, langdurige stress en gewichtsschommelingen er toe leiden dat er weer sneller een zichtbaar huidoverschot van de bovenoogleden zichtbaar zal zijn.

Heb je nog goed zicht na een ooglidcorrectie?

Tijdens de behandeling van de oogleden zal een verdovingsvloeistof worden ingespoten waardoor je geen pijn zult ervaren tijdens de behandeling. Je kan nog wel het onderscheid maken tussen aanraking of druk op de huid, en tussen warm en koude. De huid zal op lichtelijk onder spanning komen te staan wat kan worden ervaren als druk. Na de behandeling van de bovenoogleden zal er nog een lichte spanning op de huid voelbaar blijven. Ondanks deze spanning kan je direct nadat de behandeling klaar is gewoon zien. 

Herstel na ooglidcorrectie

Na de behandeling adviseren wij dat je zeker 3-4 dagen rust blijft houden en dat je zeker een week geen inspannende activiteiten onderneemt. Daarnaast krijg je na de behandeling  een coolpack mee om te beginnen met koelen. De eerste 2 dagen is het van belang veelvuldig te koelen om het helingsproces te ondersteunen. Hoe sneller je lichaam de zwelling onder controle heeft, hoe sneller het helingsproces zich kan voltrekken. 

Wat kan er fout gaan na een ooglidcorrectie?

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie gaat middels een chirurgische behandeling. Daarbij is er net na de behandeling een milde kans op blauw worden, trekken van het litteken en roodheid. Indien dit wordt voorkomen zal dit na een paar dagen allemaal zijn bijgetrokken. Mogelijk kan bij een stijf litteken het oog niet helemaal slijten in de eerste periode na de ingreep. Omdat voorafgaande aan de ingreep heel secuur is gemeten hoeveel huid er kan worden weggenomen zal dit altijd bijtrekken. 

Is een ooglidcorrectie gevaarlijk?

Het uitvoeren van een ooglidcorrectie is een medisch chirurgische ingreep en kan dus vergaande gevolgen hebben. Bij de behandelingen kan bijvoorbeeld teveel huid worden weggenomen of kan er een bloeding optreden. Daarnaast is er bij elke situatie waarbij de huid geopend wordt een mogelijkheid op infectie van de huid. 

Indien de behandeling echter door een ervaren arts uitgevoerd is zijn de risico’s minimaal. Laat je daarom goed informeren door onze specialisten bij YourFACE Clinics over de mogelijkheden en de bijpassende risico’s die voor u gelden. Door de grote expertise die wij bij YourFACE Clinics beschikbaar hebben kunnen we u een gepast advies geven en de risico’s tot een absoluut minimum verlagen. 

ooglidcorrectie

Wat is ptosis en hoe kan het worden gecorrigeerd met ooglidcorrectie?

“Ptosis” is de medische term voor hangende bovenoogleden. Het is geen ziekte, maar eerder een symptoom dat kan worden behandeld met een chirurgische ooglidlift. Een ptosis kan worden veroorzaakt door een slappe huid en verzwakte spieren in de bovenste oogleden, die kan ontstaan door veroudering een doorgemaakte ziekte of andere oorzaken. Een correctie van het huidoverschot zoals bij een bovenooglidcorrectie onder lokale verdoving zal dus de druk van het ooglid verhelpen maar niet de laagstand van de ptosis. Vraag onze arts naar wat de mogelijkheden zijn voor u. 

Wordt ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekering?

Wanneer een bovenooglidcorrectie onder lokale verdoving om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, wordt deze doorgaans niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Wanneer deze operatie echter wordt uitgevoerd om belemmerd zicht te corrigeren, als gevolg van overtollige slappe huid op de bovenste oogleden, dekt de verzekering vaak een deel van de kosten van de procedure. Wij kunnen u helpen bij het beoordelen van uw zorgverzekering om te bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie om medische redenen.

Hoe pijnlijk is een ooglidcorrectie?

Tijdens een bovenooglidcorrectie onder lokale verdoving zal je totaal geen pijn voelen. Bij YourFACE Clinics maken wij gebruik van een lokale verdoving. Daarbij worden de zenuwen die pijn registreren uitgezet. Bij het plaatsten van deze verdoving voel je de eerste injectie een beetje, de tweede minder en de derde niet meer. Daarnaast kan je nog wel voelen dat je aangeraakt wordt en zal je het verschil kunnen maken tussen warmte en koude. Dit maakt de procedure heel goed te verdragen.

Hoe lang rechtop slapen na een ooglidcorrectie?

Na de behandeling van de bovenoogleden wil je de eerste dagen zo min mogelijk druk op de ogen hebben. Bij drukverhoging kan je denken aan sporten, sauna of andere intensieve activiteiten. Daarnaast adviseren wij als het enigzins lukt om op de rug te slapen met een opgeheven hoofd. 

 u op uw rug kan slapen met uw hoofd hoger dan het niveau van het hart. Dit is al simpel te bereiken door middel van een kussen onder het hoofd. Als u slaapt heeft u echter geen controle over hoe u ligt. Als u een zijslaper bent of doorgaans ligt te woelen zal dit geen direct negatief gevolg hebben op het resultaat van de bovenooglidcorrectie.

Locaties

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 09:00 – 18:00
Woensdag 10:00 – 20:00
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 18:00

Openingstijden

Maandag 09:30 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 16:00
Woensdag gesloten
Donderdag 09:00 – 18:00
Vrijdag 09:00 – 16:00