PRP - Behandeling

Een behandeling met PRP (Platelet Rich Plasma)?

PRP-behandeling heeft een verscheidenheid aan medische en cosmetische toepassingen, van het helpen herstellen van een beschadigde huid en het versnellen van genezing tot het verminderen van donkere kringen onder de ogen.

Een PRP-injectiebehandeling begint met het afnemen van het eigen bloed van een patiënt en het verwerken ervan, zodat alleen de verrijkte cellen overblijven. De verrijkte cellen, Platelet Rich Plasma (PRP) genoemd, bevatten groeifactoren die vervolgens in een gericht gebied worden toegepast, meestal in gewond of beschadigd weefsel, ligamenten of huid ( Vampire Facial). 

YourFACE Clinics - PRP behandeling
YourFACE Clinics - SkinPen Behandeling

Het begint met een intakegesprek

Zodra je contact met ons opneemt plannen we eerst een consult in. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen in kaart gebracht en krijg je advies van een van onze specialisten. Samen stellen we een behandelplan op. Uiteraard krijg je tijdens het consult alle ruimte om vragen te stellen, leggen we uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en worden resultaten en risico’s besproken. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken.

Onze werkwijze

We starten de behandeling met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed. Uw behandelaar zal een paar milliliter van uw bloed afnemen. Het bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd, waardoor het plasma (PRP) van uw eigen bloed wordt gescheiden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. In dit plasma zitten groeifactoren en een hoge concentratie bloedplaatjes. 

Het plasma wordt in het te behandelen gebied middels microneedeling (SkinPen) aangebracht. De behandeling duurt ongeveer 60 min. Na het reinigen van uw huid zullen we de SkinPen (dat steriele naaldjes bevat) over uw huid bewegen.

De SkinPen heeft een verstelbare kop die de diepte van de naald aanpast aan uw huidtype en het deel van het gezicht dat wordt behandeld. Meestal gaan we diep genoeg om hele kleine bloedingen te veroorzaken.

Wat zijn de indicaties voor de PRP-behandeling ?

PRP wordt doorgaans ingezet ter verbetering van:

Wat is PRP (Platelet Rich plasma) ?

PRP ( Platelet Rich Plasma) is een natuurlijke en veilige behandeling die door artsen al jaren wordt toegepast in de sportgeneeskunde, tandheelkunde en diergeneeskunde. Plasma bevat rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes (of trombocyten) die bijdragen aan essentiële groeifuncties en genezingsprocessen, waaronder wondgenezing. Wanneer deze bloedplaatjes worden geïsoleerd en in een behandelgebied worden geïnjecteerd, stimuleren ze de productie van herstellende cellen in uw lichaam. De groeifactoren in de PRP helpen bij een snellere regeneratie van nieuwe huid en productie van collageen. Het kan de huid er verfrist, gladder en steviger uit laten zien. 

Hoe werkt PRP?

Een PRP-gezichtsbehandeling werkt op twee manieren. Ten eerste creëert micro-needeling kleine speldenprikken in uw huid, waardoor een wondgenezingsreactie wordt geactiveerd die de natuurlijke collageen- en elastine productie van uw huid stimuleert. Om de regeneratie van de huidcellen verder te stimuleren, dringt het met groeifactor gevulde PRP de huid binnen via de microkanalen die zijn gecreëerd via microneedeling.

Het PRP uit uw bloed bevat rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes die bijdragen aan essentiële groeifuncties en genezing. De groeifactoren in PRP dragen bij aan celproliferatie en differentiatie. Na verloop van tijd versterkt het PRP de collageenproductie, verhoogt het de celvernieuwing en stimuleert het de groei van nieuwe bloedvaten, wat resulteert in verjongende effecten op de langere termijn.

U kunt binnen enkele dagen na uw behandeling een verhoogde uitstraling zien en de voordelen nemen gedurende vier tot zes weken toe naarmate de productie van nieuw collageen toeneemt.

YourFACE Clinics - Collageen

Collageen Stimulatie

Het door onze fibroblasten gemaakt collageen, is een eiwit dat de huid stevig en strak maakt. De productie begint af te nemen rond je twintigste, maar er zijn bewezen manieren om het niveau weer op te krikken. Een daarvan is het gebruik van PRP. 

Door microneedling te combineren met PRP kan je direct de vorming van collageen en wondgenezing stimuleren door (een opzettelijke en gecontroleerde) verwonding in de bovenste huidlaag te veroorzaken. Door de kleine openingen in de huid die met de microneedling worden gemaakt kan het plaatselijk aangebrachte PRP naar de diepte doordringen. Zo kunnen we het beste resultaat verkrijgen.

Na hoelang zie ik de eerste resultaten?

U kunt binnen enkele dagen na uw behandeling een verbetering zien in de huid en deze verbeteringen nemen gedurende vier tot zes weken toe naarmate de productie van nieuw collageen verder toeneemt.

Is de behandeling pijnlijk?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is deze behandeling meestal pijnloos. Bij de bloedafname kan het enigszins als pijnlijk worden ervaren. Daarnaast is het mogelijk dat sommige delen van het behandelde gebied een beetje ongemakkelijk voelen tijdens de procedure. Dit is echter niet gebruikelijk. 

Herstel is over het algemeen ook pijnloos. Mocht u toch pijn ervaren na de behandeling neem dan contact op met uw behandelaar.

Wat kan je verwachten na de behandeling?

  • Na de behandeling zul je eruit zien en voelen alsof je verbrand bent door de zon, heel af en toe zie je wat lichte bloedingen en blauwe plekken.
  • Uw huid zal extra gevoelig zijn, dus bescherm haar gedurende twee tot drie dagen tegen alles dat irritatie kan veroorzaken.
  • Gebruik alleen de basis van je huidproducten: een zachte reiniger en een eenvoudige, hydraterende vochtinbrengende crème; maar was uw gezicht niet gedurende ten minste zes uur na uw behandeling, om de PRP te laten bezinken.
  • Vermijd directe blootstelling aan de zon en gebruik veelvuldig zonnebrandcrème. (Sunblocks die zinkoxide en titaniumdioxide bevatten, zullen minder snel irriteren)
  • Gebruik enkele dagen geen make-up: Onthoud dat uw huid kleine gaatjes bevat, dus alles wat u aanbrengt, kan mogelijk onder het oppervlak doordringen.
  • Werk je niet in het zweet. Zweet bevat bacteriën die de gevoeligheid van de huid kunnen verergeren.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over een PRP-Behandeling? Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Wellicht staat het antwoord op jouw vraag hier wel tussen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan? Neem contact met ons op.

De volledige hersteltijd mag niet langer dan een week zijn, maar uw huid kan iets langer gevoelig blijven.

Een enkele behandeling kost 375,- Wij bieden een pakket aan van 3 behandelingen. De prijs voor dit pakket is € 875.

Kort nadat de behandeling is voltooid kun je weer naar huis. Je huid zal rood zijn e

Een 24 uur na de behandeling kun je over het algemeen weer beginnen met sporten. Wanneer je een intensieve sport beoefent, is het echter aan te raden om nog even te wachten.

Werk je niet in het zweet. Zweet bevat bacteriën die de gevoeligheid van de huid kunnen verergeren.

Een dag na de behandeling kun je alweer beginnen met werken.

Gebruik enkele dagen geen make-up: Onthoud dat uw huid na de behandeling kleine gaatjes bevat, dus alles wat u aanbrengt, kan mogelijk onder het oppervlak doordringen.

Werk je niet in het zweet. Zweet bevat bacteriën die de gevoeligheid van de huid kunnen verergeren.

Consult

Wil je een PRP-behandeling laten uitvoeren? Of heb je behoefte aan een vrijblijvend consult? Plan dan nu direct jouw afspraak in bij YourFACE Clinics bij een locatie bij jou in de buurt.

Uw specialisten 

YourFACE Clinics is een cosmetische kliniek en staat met een team van artsen en specialisten garant voor hoogwaardige behandelingen. 

Kijk hier voor meer informatie over onze specialisten.