5x beautytips voor in het vliegtuig

Op vakantie gaan is heerlijk! Nu de maand mei aangebroken is zijn we er stiekem allemaal wel aan toe. Ben je een geluksvogel en staat er een vakantie op de planning? Dan kun je deze beautytips voor tijdens het vliegen wellicht gebruiken.

Extra verzorging

Wel eens gemerkt dat je huid wat droog aanvoelt tijdens het vliegen? Dit is het gevolg van de veranderende luchtdruk en luchtvochtigheid. Voorkom een droge huid daarom door goed te smeren. Kies voor een extra voedende verzorging. Niet alleen voor je gezicht, maar ook voor je lippen en handen. Lekker smeren, dus!

Hydrateer

Hydratatie begint natuurlijk van binnenuit. Drink daarom voldoende water en vermijd producten die je uitdrogen, zoals alcohol en koffie. Wanneer je het moet doen met een vliegtuigmaaltijd is de keuze natuurlijk niet altijd ruim, maar zorg dan dat je goed voorbereid het vliegtuig instapt. Wanneer je van te voren voldoende voedende voedingsmiddelen zoals komkommer, aardbeien en meloen hebt gegeten, kom je die vliegreis met gemak door. Door al dat fruit kom je ook meteen lekker in de vakantiestemming… Win-win.

Desinfecteer

Als je een vliegreis maakt is het altijd prettig om je tussendoor wat op te kunnen frissen. Neem daarom wat reinigingsdoekjes mee om bijvoorbeeld je gezicht en handen tussendoor schoon te kunnen maken. Desinfecterende gel is ook een prima optie. Na de reiniging wel weer goed smeren, want de alcohol in producten kan je huid juist weer uitdrogen.

Vergeet je haar niet

Dat de lucht in een vliegtuig droger wordt, merkt je haar ook. Wees daarom extra lief voor je lokken en geef ze wat extra voeding voor je het vliegtuig in stapt. Voed je haar thuis nog met een lekker masker en spray je haar voor vertrek in met een leave in conditioner. Dit product kun je lekker in je haar laten zitten, waardoor je uitdroging voorkomt.

Koos make-up loos

And last but not least: laat je huid ademen. Laat de foundation lekker achterwege, zodat je bij kunt smeren met dagcrème wanneer je merkt dat je huid wat gaat trekken. Wil je echt niet zonder make-up reizen? Neem dan wat concealer, lipgloss en mascara mee in je handbagage. Terwijl je na landing op je koffer staat te wachten, kun je jezelf alsnog even een touch-up geven ;).

Een fijne en stralende reis!