Hoe behoud ik mijn bruine kleurtje?

Zo langzaam loopt de vakantieperiode ten einde en komen we terug van onze welverdiende break. Nu moeten we die vakantiestemming zo lang mogelijk vast zien te houden! En geef toe: van dat fijne vakantiekleurtje willen we dan het liefst nog geen afscheid nemen. Maar hoe zorg je ervoor dat je je bruine kleur behoudt?

Scrubben

Dit is vooral goed om te doen vóórdat je de zon in gaat. Door je huid te scrubben haal je de dode huidcellen weg. Hierdoor dringt de bruine kleur dieper door in je huid en kun je er dus ook veel langer van genieten!

Bescherming

Ga je daarna de zon in, bescherm je dan goed! Zorg altijd dat je beschermd bent met een goede SPF factor. Het water in gegaan? Opnieuw smeren. Zo bescherm je niet alleen je huid tegen verbranden, huidveroudering en rimpels, maar zorg je ook voor een egale teint. Verbranden is namelijk not done wanneer je lang wilt genieten van je kleurtje (vervellen = dag bruine huid).

Hydratatie

Wil je je bruine kleur behouden, dan is vocht het allerbelangrijkst. Door je huid goed te hydrateren voorkom je dat je huid uitdroogt en je huidcellen (inclusief bruine teint) afsterven. Je huid hydrateren begint natuurlijk met voldoende water drinken. Voldoende drinken zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en voorkomt dat je huidcellen zich gaan vernieuwen. Maar, vergeet ook niet je huid te hydrateren met producten. Heel de dag in de zon gelegen? Neem na afloop een korte douche met water dat niet te warm is. Smeer je daarna zo snel mogelijk in met een lekkere aftersun of een vette, voedende bodylotion. Alles tegen uitdroging!

Vitamientjes

Het blijkt dat groente en fruit invloed heeft op je bruine teint. Het is zelfs zo dat je een natuurlijk kleurtje krijgt wanneer je de dosis groente en fruit verdubbelt. Blijkbaar kun je het beste kiezen voor meloen, tomatensap, spinazie, broccoli, pompoen en zoete aardappel. Braaf minimaal die twee stuks en twee ons nuttigen, dus!

Nep-bruin

Oké, op een gegeven moment ontkom je er gewoon niet meer aan en moet je echt afscheid nemen van je bruine kleurtje. Maar, dan zijn er natuurlijk altijd nog manieren om een beetje te smokkelen. Zo zijn er allerlei soorten en maten zelfbruiners op de markt. Voor het gezicht, voor de benen, in sprayvorm of juist een crème. Genoeg om het hele jaar door toch een beetje dat vakantiegevoel te behouden, tot je weer van de echte zon kunt genieten ;-).