Tandenknarsen verhelpen

Knars je met je tanden? Dan richt dit veel schade aan aan je gebit. Omdat het tandenknarsen vaak onbewust gebeurt (zoals tijdens het slapen) is het erg lastig om er vanaf te komen. Bovendien raken gebitjes die het tandenknarsen moeten stoppen, vaak erg gemakkelijk beschadigd door het knarsen.

Botuline Toxine tegen tandenknarsen

Wanneer je knarst met je tanden, heeft dit nare gevolgen voor je gebit. Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het over elkaar schuiven van tanden en kiezen met flink wat kracht. Doordat de tanden en kiezen over elkaar heen schuiven, ontstaat er slijtage. Naast dat dit veel schade aanricht aan het gebit, kan het ook erg pijnlijk zijn. Tanden kunnen gevoeliger worden, de kaken kunnen zeer aanvoelen en ook kan er hoofdpijn ontstaan door alle aanspanning van de spieren.

Wat veroorzaakt tandenknarsen

Tandenknarsen komt zowel bij kinderen als bij volwassenen voor. Het gebeurt vaak in de slaap en daardoor ook onbewust. De oorzaak voor het knarsen is meestal een overactieve kaakspier, ook wel hyperactiviteit genoemd. Dit houdt in dat de kaakspier overmatig gebruikt wordt. Omdat tandenknarsen vaak gebeurt zonder dat je het doorhebt, is het extra moeilijk om er vanaf te komen. Er zijn speciale bitjes verkrijgbaar die de tanden moeten beschermen, maar ook deze worden vaak kapot geknarst.

Behandeling van tandenknarsen

Veel mensen denken dat Botuline Toxine alleen gebruikt wordt om rimpels te verminderen. Wat velen echter niet weten, is dat Botuline Toxine ook een effectief middel is om tandenknarsen te verhelpen. Door Botuline Toxine bij de kaakspieren aan te brengen, wordt de spanning in die spieren verlaagd. Door de kaakspier te laten ontspannen vermindert het tandenknarsen. De spier is dus niet meer overactief en het knarsen zal daardoor stoppen. Uiteraard wordt alleen de overactiviteit bestreden. De normale bewegingen, zoals kauwen, zijn nog gewoon mogelijk.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze behandeling? Neem eens een kijkje op de website. Hier kun je ook een heleboel informatie vinden over andere behandelingen met injectables.