Voorhoofdrimpels behandelen

Voorhoofdrimpels zijn de horizontale lijnen op het voorhoofd. De rimpels ontstaan in het gebied tussen de wenkbrauwen en de haarlijn. Naarmate we ouder worden, worden voorhoofdrimpels steeds meer zichtbaar. Dit komt onder andere omdat de elasticiteit van de huid afneemt. Wat daarnaast ook een rol speelt, is expressie op het gezicht.

Voorhoofdrimpels

Voorhoofdrimpels zijn namelijk een voorbeeld van expressierimpels. Expressierimpels ontstaan door gezichtsuitdrukkingen. Zonder dat je het zelf door hebt, beweeg je je gezichtsspieren heel de dag door. Door deze bewegingen ontstaan er rimpels. Zo ontstaat een fronsrimpel door het fronsen, lachrimpels door het lachen en voorhoofdrimpels door het optrekken van het voorhoofd.

Behandelen van voorhoofdrimpels

Stoor je je aan je voorhoofdrimpels? Dan is het mogelijk deze te laten behandelen. Voorhoofdrimpels kunnen op twee verschillende manieren worden behandeld: met Botuline Toxine of met fillers.

Botuline Toxine
Botuline Toxine is een goed middel om voorhoofdrimpels mee te behandelen. Het wordt gebruikt om de spanning die op het voorhoofd staat (en dus de rimpel veroorzaakt) te verminderen. Wanneer Botuline Toxine gebruikt wordt bij de behandeling tegen voorhoofdrimpels, is het niet zo gemakkelijk meer om de wenkbrauwen op te trekken. Hierdoor krijgt het voorhoofd rust, waardoor de rimpels verdwijnen. Het behandelen van het voorhoofd wordt vaak gecombineerd met een behandeling aan de fronsrimpel. Door ook de fronsrimpel te behandelen, worden alle neerwaartse krachten bij het hoofd weggenomen waardoor het resultaat nog mooier is.

Fillers
Fillers worden vaak gebruikt ter aanvulling van de Botuline Toxine. Wanneer je wenkbrauwen door de voorhoofdrimpels iets gaan hangen, is het mogelijk deze te liften met een filler. Daarnaast worden erg diepe voorhoofdrimpels behandeld met een fillers. Bij deze rimpels is het ontspannen van de spieren namelijk niet genoeg, maar dient de huid wat opgevuld te worden om de rimpel te laten verdwijnen. Dit is vaak het geval bij rimpels die bestaan uit diepere groeven.

Gevolgen voorhoofdrimpels

Buiten dat sommige mensen de rimpels op het voorhoofd niet mooi vinden, kun je er echter ook op andere kleine klachten aan overhouden. Zo kan de spanning op het voorhoofd zorgen voor hoofdpijn en een constant ‘gespannen’ gevoel. Daarnaast kan het ook zijn dat, naarmate je ouder wordt, je wenkbrauwen gaan hangen. Dit is het gevolg van het voorhoofd dat steeds meer naar beneden zakt.

Wel of niet behandelen

Wanneer je je voorhoofdrimpels liever ziet verdwijnen, is het mogelijk om een behandeling in te plannen. Voorafgaand aan een behandeling vindt altijd eerst een consult plaats om de wensen van de cliënt en het resultaat van de behandeling te bespreken. Op deze manier kun je erachter komen of een behandeling wel of geen uitkomst is voor je. Meer informatie? Neem eens een kijkje op de website van YourFace.