Drie redenen waarom water drinken geweldig is voor je lichaam

Water drinken

Je hoort het misschien vaker: 1,5 liter water per dag drinken is goed voor je. En hoewel we weten dat dit soms best lastig kan zijn (omdat we het simpelweg vergeten, meer trek hebben in een lekkere cappuccino of gewoon helemaal geen dorst hebben), geven we je drie redenen waarom je toch maar een poging moet wagen:

Energie

Ontbijten is belangrijk voor je. Maar, daarbij is water drinken de eerste stap. Na een hele nacht slaap waarbij je alleen maar vocht verliest (door te zweten), is het extra belangrijk je lichaam weer te hydrateren. Drink daarom ‘s ochtends een groot glas water. Je lichaam wordt wakker, het water zorgt ervoor dat eventuele afvalstoffen versneld worden afgevoerd, je wordt voorzien van extra energie én je maag heeft de eerste inhoud van de dag al binnen. Na het glas water kun je lekker aan je ontbijtje beginnen. En, je zult merken dat die drang naar cafeïne opeens een stuk minder is.

Hydratatie

Wist je al dat je lichaam voor meer dan zestig procent uit water bestaat? En je constant vocht verliest? Niet alleen door te sporten en te bewegen, maar ook door te plassen, te zweten en zelfs te ademen. We kunnen niet (of eigenlijk maar drie dagen) zonder water. Het is onze eerste levensbehoefte. Zonder water kunnen we gewoon niet functioneren. Zorg daarom dat je vochtbalans goed op peil blijft. Het is goed voor je spijsvertering, de opname van vitamines en de afvoer van afvalstoffen. Heb je vaak last van spierpijn, krampen of pijnlijke gewrichten maar weet je niet waar het door komt? Drink meer water! Oké, het is duidelijk: we just need it.

Mooie huid

Een mooie, gladde huid begint bij het drinken van voldoende water. Nu is water natuurlijk geen wondermiddeltje dat je van al je oneffenheden verlost, maar het is wel de eerste stap. Doordat water de afvalstoffen in je lichaam een stuk makkelijker af laat voeren, zie je dit terug aan je huid. Probeer 1,5 liter water op een dag te drinken (en ja, daar hoort helaas ook 15x op een dag naar het toilet gaan bij …) en je merkt dat je huid minder droog en dof wordt. Combineer dit met de juiste voeding en je huid gaat stralen! Onthoud: een mooie huid begint van binnen :).