Kraaienpootjes behandeling

Kraaienpootjes zijn de kleine rimpeltjes naast je ogen. Ze worden vaker geaccepteerd als rimpels, omdat ze eigenlijk best schattig zijn. Toch worden ze erg vaak behandeld. Niet altijd omdat de rimpels al permanent zichtbaar zijn, maar ook omdat het wat onrust geeft in je blik. De spier die je kraaienpootjes veroorzaakt, kan het traangootje namelijk ook wat dieper maken. Daarnaast heb je kleinere ogen als je veel knijpt en trek je daarbij je wenkbrauwen iets naar beneden. De behandeling aan de kraaienpootjes kan je uitstraling dus een stuk meer rust geven.

Kraaienpootjes of lachrimpels

Kraaienpootjes en lachrimpels worden vaak door elkaar gebruikt. Ze zijn immers allebei zichtbaar rond je ogen en ergens ook best schattig. Maar er staat wel degelijk een verschil tussen de twee. Sterker nog: als je ze wilt laten behandelen vragen ze ook nog eens om een andere aanpak.

Kraaienpootjes zijn de lijntjes aan de buitenkant van de ogen. Lachrimpels bevinden zich daarentegen onder het oog. Nu is het wel zo dat wanneer je jonger bent dan dertig, de kraaienpootjes meestal alleen zichtbaar zijn als je lacht of als je je ogen aanspant. Zodra je ouder bent, blijven de rimpels permanent zichtbaar. Ook wanneer je je gezicht ontspant. Hoe dit komt? De huid onder de ogen is een stuk dunner dan bij de rest van je gezicht en daarom extra gevoelig voor rimpeltjes. Wil je de lachrimpels onder je ogen behandelen? Dan is een filler een goede optie om de rimpeltjes op te vullen en extra stevigheid te creëren.

Niet storend

Omdat veel mensen kraaienpootjes associëren met lachen, vinden velen ze niet zo storend. Het heeft iets vrolijks, waardoor je een charmante uitstraling hebt. Maar, kraaienpootjes kunnen je ook een behoorlijk vermoeiende uitstraling geven. Heb je last van wallen en opgezwollen ogen, veranderen de kraaienpootjes plotseling in een extra accent op de vermoeidheid.

Kraaienpootjes behandeling

Zowel kraaienpootjes als lachrimpels worden veroorzaakt door dezelfde spier. Deze spier wordt bij de behandeling van kraaienpootjes ingespoten met Botuline Toxine. Hierdoor kan de spier zich niet meer samentrekken, waardoor kraaienpootjes tijdelijk verdwijnen. Geen zorgen: je kunt je ogen nog gewoon dichtknijpen, knipogen, je wenkbrauwen optrekken en verbaasd kijken. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer drie tot vier maanden aan.

Kosten behandeling

Een behandeling van de kraaienpootjes kost €135,- (voor alle twee de kanten). Een overzicht van de overige behandelingen bij YourFace vindt u hier.