Nazorg Botuline Toxine

Botuline Toxine

Botuline Toxine, een merknaam voor Botuline Toxine, wordt gebruikt om de activiteit van de spieren te verminderen. Door Botuline Toxine te gebruiken bij spiergerelateerde rimpels neemt de spanning op de spieren sterk af, waardoor de rimpel vermindert of zelfs verdwijnt. Botuline Toxine wordt onder andere veel gebruikt om kraaienpootjes en voorhoofdrimpels te behandelen.

Wat kun je beter niet doen na een Botuline Toxine-behandeling?

Als je behandeld bent met Botuline Toxine, moet je er rekening mee houden dat de Botuline Toxine zich kan verspreiden. Het duurt namelijk een aantal uren voordat Botuline Toxine in de zenuwen is opgenomen. Daarom is het belangrijk een aantal dingen na een Botuline Toxine-behandeling niet te doen.

Nadat je behandeld bent met Botuline Toxine is het belangrijk niet te veel druk te zetten op het behandelde gebied. Het advies is daarom de eerste paar uren na je Botuline Toxine-behandeling niet te gaan sporten. Ook de sauna en zonnebank kun je beter een dagje vermijden. Heb je een blauw plekje aan de Botuline Toxine-behandeling overgehouden? Kijk dan goed uit in de zon! Een blauwe plek kan door zonlicht namelijk permanent verkleuren. Smeer je huid daarom altijd goed in met SPF.

Omdat de Botuline Toxine geïnjecteerd wordt met een naaldje, ontstaan er hele kleine gaatjes in de huid. Het is daarom beter de eerste paar uren na de behandeling de huid met rust te laten. Wil je echt make-up opsmeren? Kies dan voor de minerale variant. Minerale make-up trekt geen bacteriën aan waardoor je je huid zonder risico’s toch kunt camoufleren.

Wat mag je dan wel?

Goed om te weten wat je beter niet kunt doen na je Botuline Toxine-behandeling. Maar wat mag je dan wel? Antwoord: de plek waar de rimpel zit nog even lekker bewegen. Heb je je fronsrimpel laten behandelen met Botuline Toxine? Kijk dan nog eens lekker aan aantal keer goed boos. Nu kan het nog ;).