Last van griep? Zo zie je er nog steeds goed uit!

Misschien heb je er al last van gehad, misschien ben je een van de gelukkigen die het weet te ontlopen: de griep. Een snotneus, prikkende ogen, een kuchje hier en daar. Het heerst flink. Maar hoe beroerd je je ook voelt, je wilt er natuurlijk niet zo uitzien. Daarom enkele tips om die griep (in ieder geval voor een deel) de baas te zijn.

Drink water

Door de griep verlies je veel vocht. En je kunt het vast wel raden: dit is een ramp voor je huid. Drink daarom nog meer dan je normaal gesproken doet. Naast water is thee ook een goede optie, die je ook nog eens goed laat zweten. Wat je vooral niet moet nuttigen? Dranken die je lichaam van nog meer vocht onttrekken. Vermijd daarom dranken zoals alcohol en koffie totdat je griep volledig verdwenen is.

Pijnlijke ogen

Pijnlijke ogen zijn een van de meest vervelende symptomen als het om griep gaat. Je kunt je er behoorlijk moe door gaan voelen. Wanneer je last hebt van waterige (soms zelfs rode) ogen, zijn oogdruppels een goede verzachter. Oogdruppels verkleinen uitgezette adertjes in je ogen, waardoor de roodheid wegtrekt. Probeer daarnaast zo min mogelijk in je ogen te wrijven! Door dat wrijven zullen irritaties alleen maar erger worden = nog meer traanogen = een zieker uiterlijk. Dat is nou juist net niet de bedoeling!

Wees lief voor je huid

Als je de griep hebt kan je huid wel wat extra aandacht gebruiken. Niet alleen qua verzorging, maar ook qua producten. Zorg daarom voor lekkere zachte zakdoekjes om een schrale neus te voorkomen. Een neusspray gebruiken mag, maar echt alleen wanneer je neus verstopt zit (we weten allemaal dat neusspray verslavend werkt). Nog een tip is om ‘s nachts je hoofd goed omhoog te leggen wanneer je gaat slapen. Niet zo extreem dat je wakker wordt met nekpijn (help, nog meer kwaaltjes), maar wel zo dat je goed kunt ademen en uitgerust wakker wordt. Nog een voordeel? De kans op gezwollen ogen en een opgeblazen gezicht is minder groot!

Masker van… doperwten!

Ja, je leest het goed. Heb je nog een zak doperwten in de vriezer liggen? Lucky you! Doperwten zitten boordevol vitamine C, die je direct een stralende huid geven. Nou ja, direct… Leg de zak tien minuutjes op je gezicht (met een handdoek ertussen). Je zult zien dat je kou je bloedcirculatie stimuleert en je huid meteen een gezonde kleur krijgt. Het is misschien even bibberen, maar dan heb je ook wat!